Prethodni članak
Sljedeći članak

IZBORI U KZŽ: Željko Kolar premoćno odnio pobjedu u prvom krugu, SDP ima i pet gradonačelnika

Drugi će se krug održati u tek nekoliko jedinica lokalne samouprave


Krapinsko – zagorska županija je, baš kao i na lokalnim izborima prije četiri godine, odabrala župana u prvom krugu. Željko Kolar premoćno je pobijedio svoja četiri protukandidata te osvojio svoj drugi mandat. U SDP – ovom stožeru zadovoljni su jer su osvojili u prvom krugu i većinu gradova. Tako je kandidat SDP – a Nikola Gospočić odnio pobjedu u prvom krugu, baš kao i Ivan Hanžek u Zaboku, Zlatko Brlek u Klanjcu, Marko Vešligaj u Pregradi i Jasenka Auguštan Pentek u Zlataru. Glavni grad županije ostao je u rukama starog gradonačelnika Zorana Gregurovića (HDZ), u Oroslavju će se u drugom krugu za mjesto gradonačelnika boriti Ivan Tuđa (SDP) i Emil Gredičak (HDZ).

Robert Greblički (nez.) ostaje načelnik Velikog Trgovišća, Ernest Svažić (HDZ) Krapinskih Toplica, Josip Milički (HDZ) Marije Bistrice, Jasmin Krizmanić (HNS) Gornje Stubice, Boris Tušek (HDZ) Novog Golubovca, Žarko Miholić (SDP) Zlatar Bistrice, Darko Ban (SDP) Bedekovčine, Damir Belošević (HDZ) Đurmanca, Radovan Hercigonja (HDZ) Budinšćine, Branko Tukač (HSS) Hrašćine, Zvonko Jutriša (nez.) Huma na Sutli, Zlatko Bartolić (HDZ) Mihovljan, Anđelko Topolovec (HNS) Radoboja, Mirko Krznar (HDZ) Konjščine, te Marko Kos (SDP) Sv. Križa Začretja.

SDP- ov kandidat Mladen Hercigonja postao je novi načelnik Tuhlja, a Ksenija Krivec Jurak, nezavisna kandidatkinja, nova načelnica Zagorskih Sela. U drugom će se krugu za mjesta načelnika boriti kandidati u Stubičkim Toplicama, Josip Beljak i Kristijan Oremuš – oba nezavisna. Načelnika će u drugom krugu birati i stanovnici Kumrovca i to između HNS – ovog kandidata Roberta Šplajta i SDP – ova Srečka Blažička. I dugogodišnji načelnik Mača borit će se u drugom krugu za ponovni načelnički mandat. On u drugi krug ulazi s SDP – ovom kandidatkinjom Mladenkom Mikulec. Prema sada dostupnim informacijama, za mjesto načelnice u drugom krugu borit će se i kandidatkinje u Loboru – nezavisna Ljubica Jembrih i SDP – ova Mirela Behin, a u Jesenju će se aktualni načelnik Ivan Maligec (HNS) boriti za novi mandat s nezavisnim kandidatom Andrijom Ranogajcem. U Desiniću u drugi krug idu Krunoslav Kučiš (HDZ) i aktualni načelnik Zvonko Škreblin dok u Kraljevcu na Sutli u drugi krug odlaze aktualna načelnica Danijela Pongrac i HDZ - ov Antun Hrelja.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook