Prethodni članak
Sljedeći članak

Izbio požar na kući u Vojnovcu Loborskom, ukućani, koji su spavali, spašeni na vrijeme

Županijski centar 112 zaprimio je 87 poziva na svoj broj


Većina poziva po kojima je ŽC 112 postupao odnosila se na intervencije ekipa HMP, kojih je u posljednjih 24 sata bilo osamnaest. U protekla 24 sata na području Krapinsko-zagorske županije dogodilo se je jedna prometna nesreća i to u Štrucljevu gdje su u sudaru dvaju vozila dvojica muškaraca ozlijeđena i zbrinuta u OB Zabok.

I vatrogasne postrojbe su imale posla u protekla 24 sata. Naime, u Hruševcu u Donjoj Stubici jučer oko 19.20 izbio je požar dimnjaka, a vatrogasci DVD-a Donja Stubica i ZJVP-a požar su ugasili u 20:11 sati.

Jutros u 6.20 sati, ŽC 112 Krapina primio je poziv osobe koja je zatražila pomoć zbog požara koji je izbio na obiteljskoj kući u Vojnovcu Loborskom 83. Na intervenciju su odmah izašli vatrogasci DVD-a Lobor i JVP Krapina. Vatrogasci DVD-a su požar stavili pod kontrolu, a ukućani su na vrijeme spašeni iz kuće u kojoj su spavali. Požar je izbio u garaži uz kuću. 

Kako doznajemo, uzrok požara bila je peć za centralno grijanje koja se nalazila u garaži obiteljske kuće. Kada su vatrogasci DVD - a Lobor stigli na požarište, vatra se u garaži već razbuktala. - Plamen je bio jako velik i već je počeo strop padati. Velike količine dima širile su se prema kući gdje su ukućani spavali. Požar je u rekordnom vremenu uspješno ugašen - rekao je Damir Levanić iz DVD - a Lobor dodajući kako je materijalna šteta velika. 

DVD Lobor došao je prvi na intervenciju, a pridružila se i JVP Krapina. Zanimljivo je reći da su vatrogasci DVD - a Lobor na požarište došli direktno s puta. Naime, tu večer bili su u Hrvatskoj Kostajnici gdje su jednom tamošnjem vatrogasnom društvu donirali kombi. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook