Prethodni članak
Sljedeći članak

Izabrani najvolonteri te volonterska akcija godine

Na javni je poziv pristiglo ukupno 12 prijava od kojih je 10 udovoljavalo uvjetima Javnog poziva.

  • Lucija Strugar

    Lucija Strugar

  • Andreja Vrančić

    Andreja Vrančić

  • akcija "Još smo uvijek željni znanja"

    akcija "Još smo uvijek željni znanja"

  • Lucija Strugar
  • Andreja Vrančić
  • akcija "Još smo uvijek željni znanja"

Krajem veljače je Krapinsko-zagorska županija u suradnji s Volonterskim centrom VolontirAJMO objavila javni poziv za prijavu kandidata za dodjelu Županijskog priznanja „Volonter/ka godine“ te „Volonterska akcija godine“ za proteklu godinu. Na javni je poziv pristiglo ukupno 12 prijava od kojih je 10 udovoljavalo uvjetima Javnog poziva.

Volonter/volonterka godine odabirala se drugi put, dok se Volonterska akcija godine odabirala prvi put.

U kategoriji mladih volontera od 15 do 30 godina najviše glasova dobila je Lucija Strugar, učenica Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok. Aktivno je sudjelovala u obilježavanju kulturnih i javnih događanja na nivou škole, od obilježavanja Međunarodnog dana volontera, Dana ljudskih prava, Dana osoba s invaliditetom, sudjelovanja u kampanji za osobe s teškoćama u čitanju „I ja mogu čitati“ do snimanja i montiranja promotivnih videa za Grad Zabok, projekt Baltazar, projekt „Još smo uvijek željni znanja“ gdje je osobe treće životne dobi podučavala osnovna informatička znanja te fotografiranja raznih aktivnosti, događaja, akcija i projekata u školi i zajednici. Surađivala je s Mrežom udruga Zagor u projektu „Volonterski centar VolontirAJMO, a također je surađivala s DND-om Zabok.

U kategoriji volontera starijh od 30 godina najviše glasova dobila je Andreja Vrančić koja je sudjelovala u širenju znanja o Crvenom križu, zdravstvenim aktivnostima (prevencija pretilnosti, prva pomoć, animiranje na dobrovoljno darivanje krvi te pomoć u organizaciji i provođenju akcija darivanja krvi), socijalnim aktivnostima (akcije solidarnosti, širenje prijateljstva, provođenje redovnih aktivnosti Crvenog križa), obilježavanju Svjetskog dana zdravlja, Međunarodnog dana mladih, aktivnostima usmjerenim na prevenciju trgovanja ljudima, prezentaciju aktivnosti GDCK Donja Stubica (Sajam udruga 2016. godine), akcijama prikupljanja sredstava za nabavku automatskog vanjskog defibrilatora u Mariji Bistrici, uključivanju u aktivnosti lokalne zajednice (Obilježavanje dana grada Donja Stubica, Biciklijada „Guskovec-Selnica“, Natjecanje u ljudskom „Čovječe ne ljuti se“, sudjelovanje na Jumicar Hrvatska- Program prometne kulture za djecu, Humanitarna Akcija „100 palačinki za terapijsko plivanje i jahanje“. Sudjelovala je 2016. godine u provođenju zdravstveno-preventivnih radionica u školama i vrtićima (higijena ruku, higijena zubi, prva pomoć). Volontira i u Udruzi fizioterapeuta i radnih terapeuta Zagorja.

Volonterska akcija godine je akcija ŠUDIGO-a Zabok pod nazivom „Još uvijek smo željni znanja“ koja se održavala od siječnja 2016. do ožujka 2016. godine, a cilj joj je bio senzibilizirati lokalnu zajednicu za potrebu stvaranja kvalitetnijeg životnog ozračja pripadnika treće životne dobi te potaknuti međugeneracijsko učenje i druženje.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook