Prethodni članak
Sljedeći članak

Izabran novi ravnatelj muzeja u Pregradi

Novi ravnatelj predstavio se vijećnicima te im prezentirao svoj plan i program rada Muzeja grada Pregrade, koji obuhvaća registriranje sve tri muzejske zbirke, pedagošku djelatnost, nastavak suradnje s Gradskom knjižnicom i Glazbenom školom Pregrada te prijave na natječaje EU fondova


Pregradski gradski vijećnici razriješili su dužnosti Ivu Validžiju, dosadašnju ravnateljicu Muzeja dr. Zlatko Dragutin Tudjina, te za v.d. ravnatelja s 18. lipnja jednoglasno imenovali Davora Špoljara iz Lovrečih Sela. Na prijedlog gradonačelnika, Gradsko vijeće na svojoj 7. sjednici donijelo je Odluku o ponovnom raspisivanju natječaja za izbor i imenovanje ravnatelja/ice Muzeja grada Pregrade „dr. Zlatko Dragutin Tudjina“, s obzirom da su na natječaj od 10. veljače 2018. pristigle samo dvije prijave od kojih nijedan kandidat ne zadovoljava propisanim uvjetima zbog neispunjavanja uvjeta traženog radnog iskustva. Na ponovljeni Natječaj za imenovanje ravnatelja Muzeja grada Pregrade„ dr. Zlatko Dragutin Tudjina“, objavljenom u Večernjem listu dana 15. travnja 2018. zaprimljena je jedna prijava Davora Špoljara u propisanom roku od 15 dana.

Nakon formalne provjere pristigle prijave natječajno povjerenstvo utvrdilo je da prijavljeni kandidat ne zadovoljava propisanim uvjetima zbog neispunjavanja uvjeta traženog radnog iskustva, ali sukladno Zakonu o ustanovama kandidat je imenovan vršiteljem dužnosti ravnatelja ustanove do godinu dana. Davor Špoljar prije donošenja Odluke o imenovanju predstavio se vijećnicima te im prezentirao svoj plan i program rada Muzeja grada Pregrade, koji obuhvaća registriranje sve tri muzejske zbirke, pedagošku djelatnost, nastavak suradnje s Gradskom knjižnicom i Glazbenom školom Pregrada te prijave na natječaje EU fondova.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook