Prethodni članak
Sljedeći članak

[IVANJE U ZLATAR BISTRICI] Ivanjskim krijesom završila proslava Dana općine i župe

Samo Ivanje, u ponedjeljak, 24. lipnja, bilo je bogato događanjima


Općina Zlatar Bistrica proteklog je tjedan obilježavala svoj Dan i i blagdan sv. Ivana Krstitelja, zaštitnika Zlatar Bistrice.

Samo Ivanje, u ponedjeljak, 24. lipnja, bilo je bogato događanjima. Kod ulaza u Crkvu sv. Ivana Krstitelja bila je postavljena izložba Udruge žena Zagorska škrinjica 'Mali kreativci na djelu', položeni su vijenci na mjesnom groblju Lovrečan, a u vjeronaučnoj dvorani Župnog ureda postavljena je izložba UVSPDR Baruni, s likovno – literarnim radovima na temu Domovinskog rata.

U poslijepodnevnim satima u Domu kulture Udruga umirovljenika Zlatar Bistrica pripremila je kulturno – umjetnički i zabavni program uz gostovanje zbora Udruge umirovljenika Marija Bistrica.

Zabavni program povodom proslave Dana Župe Sv. Ivana Krstitelja i Dana općine počeo je u ranim večernjim satima, uz podjelu jela i glazbe uživo, 'Lotos banda' u šatoru na prostoru parkirališta ambulante.

Vrhunac proslave bilo je već tradicionalno paljenje Ivanjskog krijesa podno župne crkve. Krijes su zajedničkim snagama zapalili načelnik Općine Zlatara Bistrica Žarko Miholić i vlč. Petar Repić, a ugođaju je pridonijela Eko udruge Lijepa naša uz prikaz narodnih običaja te Puhački orkestar općine Zlatar Bistrica.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook