Prethodni članak
Sljedeći članak

INVAZIJA NA KOKOŠINJCE: Lisica u dvije noći potamanila koke šampionke

Gladna lija provalila je u drvenu staju i poklala 20 kokoši, među njima i četiri Brahme, šampionke, koje vrijede svaka 500 kuna. Tko je odgovoran?


Igoru Latinoviću iz Obrtničke ulice u Donjoj Stubici u dvije noći, s nedjelje na ponedjeljak i s ponedjeljka na utorak lisica je zaklala 16 nesilica i četiri Brahme (Brame) pod selekcijom, šampionsko grlo kokoši, provalivši mu u drvenu staju.

Prvi dan je nadigla drvenu dasku, pronašla rupu, provukla se i potamanila 16 nesilica. Kad sam ujutro došao, vidio sam samo perje, ma to je bio masakr… Začepio sam rupu, drugi dan pronašla je novu rupu i ušla s druge strane. Kandže se još vide po daskama. I potamanila četiri Brahme pod selekcijom. Sam pijevac, šampion, prstenovan, pod selekcijom vrijedan je 500 kuna i četiri kokoši. One su vrijedile ukupno 1.000 kuna, plus 16 nesilice. Minimalna šteta je oko 2.500 kuna – ogorčen je Latinović, kojemu je nevjerojatno, kaže da se lisica penje.

-Spasilo se tek pet nesilica. Valjda više nije mogla, možda je bila iscrpljena. Iako, lisica kad uđe u kokošinjac ne staje dok sve ne usmrti. Harakiri se događa oko nas, a nitko ništa ne poduzima. Najveću odgovornost, između ostalog ima lovačko društvo. Ako se ta lisica ne riješi, nisam zadnji kojemu će stradati kokošinjci i tražit ću odštetu -  odlučan je Latinović.

Lovci, kaže, navode kako po zakonu nije dozvoljeno pucati 300 metara od naseljenog područja. Po tom zakonu, onda one mogu slobodno šetati i 'gostiti' se u tuđim kokošinjcima, zaključuje oštećeni vlasnik. Slučaj na stubičkom području nije jedini, lisice su uzele maha na području cijelog Zagorja, što predstavlja ozbiljan problem. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook