Prethodni članak
Sljedeći članak

Imam Huawei. Kaj sad?

Google i Huawei su prekinuli iznenada prekinuli suradnju


Google i Huawei su prekinuli iznenada prekinuli suradnju. Naime, kako prenosi portal vijesti.hr, njihov odnos je naprasno prekinut. Alphabet,  koja je matična kompanija Googleu, odlučila je prekinuti suradnju i pritom brojnim uslugama unutar Andorida onemogućiti pristup. Za buduće vlasnike novih Huawei mobitela to znači da neće imati pristup Google Play Storeu i drugim Googleovim servisima. Bit će u mogućnosti koristiti samo javno dostupne i otvorene verzije Andorida, prenosi vijesti.hr.

Priča se da se ovakav potez spremao više godina zbog optužbi da su kineske vlasti koristile upravo Huawei zajedno s još nekim drugim kompanijama da bi špijunirale američke vlasti i kompanije.

Zasad je Alphabet komentirao kako postojeći korisnici neće imati blokiran pristup Google servisima, Google Play Storeu i Google Play Protectu. Čeka se odgovor na ovaj problem iz Huaweija. Cijeli svijet čeka novosti vezano za ovu problematiku.

Valja reći kako velik broj čitatelja portala zagorje.com pristupa upravo s Huawei uređaja. Naime, od više od 2000 različitih uređaja čak je 253 vrsta Huaweija, što mobitela, što tableta.

Za postojeće korisnike nema panike, ali je pitanje što će biti one buduće.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook