Prethodni članak
Sljedeći članak

'Ima poteškoća s izdavanjem e-propusnica. Tijekom dana stanje bi se trebalo ustabiliti'

Načelnik Stožera civilne zaštite Anđelko Ferek-Jambrek na presici Stožera civilne zaštite KZŽ osvrnuo se na e-propusnice


Načelnik Stožera civilne zaštite Anđelko Ferek-Jambrek na presici Stožera civilne zaštite KZŽ osvrnuo se na e-propusnice i rekao je kako ima dosta poteškoća s njihovim izdavanjem jer je sustav preopterećen.  

– Molimo građanei poslodavce da tijekom dana strpe jer nema potrebe zvati Županijski stožer i centar 112. Tijekom dana bi se trebalo ustabiliti sa izdavanjem propusnica – rekao je Ferek-Jambrek i dodao propusnice daju poslodavci, liječnici opće medicine te stožeri civilne zaštite lokalne samouprave odnosno gradova i općina.

  – Županijski stožer ne izdaju propusnice, a sva pitanja i nejasnoće se upućuju na Ravnateljstvo civilne zaštite RH. Županijski stožer, tu nažalost građanima ne može puno pomoći – kazao je Ferek-Jambrek dodajući da za promet i kretanje, prijevoznike propusnice daje poslodavac, za dnevne migracije također daje poslodavac, za izvješćivanje javnosti daje poslodavaci. Oni stanovnici koji zahtijevaju hitnu medicinsku skrb, propusnicu daje liječnik obiteljske medicine, propusnicu za putovanje s posla na posao daje poslodavac, propusnicu za putovanje iz vitalnih razloga poput pružanja skrbi djeci i starijim osobama ili za kupnju hranu i osnovne potrepštine izdaju stožeri gradova i općina, dok za žurne operativne službe propusnice daje poslodavac.

Ferk-Jambrek rekao je kako u protekla 24 sata nije bilo kršenja samoizolacije.  – Imali smo tridesetak slučajeva gdje osobe nisu imali  propusnice – naglasio je Ferek-Jambrek apelirajući ponovno na građane da budu savjesni i da poštuju sve upute.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook