Prethodni članak
Sljedeći članak

I Zagorci obilježavaju današnji 'Najdepresivniji dan u godini'

Obilježavanje je zakazano danas na Oro trgu

  • foto: ilustracija

    foto: ilustracija


Grad Oroslavje, Turistička zajednica Grada, Udruga vinara Putar i Hohoemi klub pozivaju vas da 'Najdepresivniji dan u godini' koji se obilježava danas, zamijenite dobrim raspoloženjem.

Stoga organiziraju događanje danas na Oro trgu, gdje će se najdepresivnijem danu prkositi od 16 do 18.30 sati, a sve uz besplatne kobase, kuhano vino i čaj te tamburaše Dflash banda.

Treći ponedjeljak u siječnju je proglašen 'najdepresivnijim danom u godini' tzv. 'Plavim ponedjeljkom' Pojam je definirao psiholog Cliff Arnall primjenom formule [W + (D-d)] x Tq ÷ [M x Na] u kojoj W predstavlja vremenske prilike, D dug, d mjesečnu zaradu, T vrijeme nakon Božića, Q vrijeme nakon naših propalih pokušaja da nešto napravimo, M nizak nivo motivacije, a NA potrebu za preduzimanjem akcije te je zaključio da je treći ponedjeljak u siječnju upravo najdepresivniji dan u godini.

Svijet je obilježio prvi 'Plavi ponedjeljak' 2005. godine, sve se više obilježava u Hrvatskoj, a obilježit će ga i Zagorci, a kako drugo nego vinom i kobasama.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook