Prethodni članak
Sljedeći članak

I Zagorci bili na prosvjedu Udruge Franak

Prema riječima povjerenika Udruge Franak za KZŽ Marijana Petruše na prosvjed iz Zagorja u Zagrebu išao je jedan autobus, a prosvjed je prošao bez incidenata.


Prema službenim podacima policije na masovnom prosvjedu Udruge Franak okupilo se oko 20 000 prosvjednika, a pridružili su im se još i prosvjednici koji su ih čekali na Trgu bana Josipa Jelačića i ispred Hrvatske narodne banke, priopćili su iz Udruge Franak.

- Građani su napokon shvatili da moraju samostalno početi poduzimati radnje i prema institucijama i prema HNB-u te pokazati poslovnim bankama da je dosta njihovog nezakonitog poslovanja i lihvarenja koje traje već godinama. HNB ne štiti interese dužnika već štiti interes poslovnih banaka. Građani su danas odlučili reći da je tome dosta – rekla je voditeljica Udruge Franak Katarina Lucić.

Prosvjed su došli podržati i udruge iz susjednih država koje se bore s istim problemom . Glavni zahtjev, poručili su, je ostavka guvernera Hrvatske narodne banke Borisa Vujčića, a dalje ostaju i pri svojih pet zahtjeva koje su postavili pred Vladu Republike Hrvatske i HNB.

Iz Udruge Franak poručuju kako će opet organizirati masovni prosvjed ukoliko prozvani ne odluče djelovati te se zahvaljuju mnogobrojnim pojedincima, udrugama i tvrtkama koji su prepoznali rad Udruge i doprinijeli u organizaciji prosvjeda na bilo koji način. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook