Prethodni članak
Sljedeći članak

I marijabistrički vatrogasci pomagali kolegama na Jadranu

U Općini Marija Bistrica djeluje 406 vatrogasaca


U četvrtak je u Vatrogasnom domu u Mariji Bistrici održana redovna izvještajna skupština Vatrogasne zajednice Općine Marija Bistrica, u sklopu koje, uz središnje društvo, DVD Marija Bistrica, djeluju i društva Tugonica-Podgrađe, Selnica i Laz. Kroz spomenuta društva trenutno djeluje 406 vatrogasaca, od čega 102 članova djece i mladeži. Na području djelovanja u 2017. godini zabilježeno je ukupno 27 intervencija. Od toga je bilo 17 požara - 9 na otvorenom, 5 na objektima, dva na vozilima i 1 na smetlištu u Tugonici.

Zabilježeno je i 7 tehničkih intervencija (ispumpavanja, otklanjanja stabla, spašavanje utopljenika) i 3 usluge spaljivanja korova. Sva društva uz redovnu aktivnost, osposobljavanja i natjecanja, sudjeluju i u brojnim manifestacijama, poput obilježavanja Florijanovoga, vatrogasnog hodočašća u Mariju Bistricu, kao i ostalih događanja u organizaciji Svetišta MBB, ali i kao osiguranje kod događaja i manifestacija u organizaciji Općine Marija Bistrica.

Prošle je godina održana i redovita združena javna vatrogasna vježba i ta kod Područne škole u Selnici, a organizirani su i dani otvorenih vrata za djecu u Mariji Bistrici, Selnici i u Lazu. Posebno je istaknut rad s mladima, koji je lani rezultirao s nastupom sva 4 društva s ukupno 7 ekipa na županijskom natjecanju.

Također, dva člana DVD-a Laz i jedan DVD-a Marija Bistrica sudjelovali su i na izvanrednim dislokacijama na Jadranu, a DVD Tugonica-Podgrađe bio je i lani nositelj redovne dislokacije u Turističkom naselju Zaton kod Nina.

Skupštinu su pozdravili rektor Svetišta MBB preč. mr. Domagoj Matošević, načelnik Općine Marija Bistrica Josip Milički, zapovjednik VZKZŽ Marijan Lovrenčić, predstavnici Vatrogasnih zajednica Općina Bedekovčina i Gornja Stubica, ZJVP Zabok i DVD-a Moravče te predstavnici Udruge kuburaša Marija Bistrica i predstavnice Udruge Hrvatska žena Marija Bistrica.

Svi su oni čestitali na rezultatima bistričkim vatrogascima, a predsjednik Udruge kuburaša Marija Bistrica Željko Milički predao je predsjedniku VZO Marija Bistrica Stjepanu Skuliberu zahvalnicu za pomoć kod nedavno održanog 18. vodičkog festivala žudija u Mariji Bistrici.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook