Prethodni članak
Sljedeći članak

'Hvala vam, dragi sugrađani, što je Zabok primjer drugima'

Poštovane Zabočanke i Zabočani, dragi sugrađani, kao i uvijek, tako ste i sada pokazali kulturu, civiliziranost, odgovornost, empatiju, zajedništvo rekla je načelnica Stožera civilne zaštite Grada Zaboka i zamjenica gradonačelnika Valentina Đurek


Poštovane Zabočanke i Zabočani, dragi sugrađani,


kao i uvijek, tako ste i sada pokazali kulturu, civiliziranost, odgovornost, empatiju, zajedništvo. U razdoblju koji je bio izazov za sve nas, pokazali smo i dokazali da smo civilizirani grad s društveno odgovornim ljudima. Ljudima koji u ključnim trenucima ne misle isključivo na sebe. Pokazali ste svoju pribranost i u situacijama koje nam nisu bile drage. No, razumjeli ste i pokazali da ste, prije svega, veliki ljudi.

Razboritost i humanost

Sada, kada sa zadovoljstvom možemo reći da su sve donesene i provedene mjere Stožera civilne zaštite RH, Krapinsko-zagorske županije i Grada Zaboka bile ispravne i pravovremene, želim vam od srca zahvaliti na razumijevanju i toleranciji. Na vašoj osobnoj odgovornosti u provođenju mjera u suzbijanju epidemije korona virusa. Zabok je i u ovoj kriznoj situaciji pokazao svoju razboritost i humanost. Možemo biti zadovoljni i ponosni. Gotovo dva mjeseca bili smo primorani živjeti po posebnom režimu. Uglavnom zatvoreni u vlastitim domovima, bez mogućnosti odlaska na posao, u restorane, kafiće, frizerske salone. Na nama draga mjesta, na 'čašicu' prijateljskog razgovora. Mnogi od vas bili su razdvojeni i od obitelji. Mnogi nisu mogli posjećivati roditelje, djecu, djedove i bake. Sve kako bismo zaštitili nama najdraže ljude. Na koncu, i sebe.

Provodili smo restriktivne mjere. No one su bile nužne kako bismo spriječili širenje virusa. Gradski stožer bio je dužan na području Zaboka provoditi sve odluke Nacionalnog stožera. Nismo mogli propitkivati, nismo ih mogli provoditi selektivno. Zadaću smo shvatili ozbiljno, jer samo tako smo mogli pokazati svoju odgovornost, ali i prihvatiti da smo kao Grad, kao Gradski stožer civilne zaštite sposobni preuzeti veliku odgovornost za zaštitu zdravlja. Naša je odgovornost bila velika. Sa sigurnošću i s punom odgovornošću mogu reći da smo zadaću ispunili. Svi zajedno.

 

Sve za zdravlje

Kao načelnica Gradskog stožera civilne zaštite izuzetno sam ponosna na cijeli tim koji je danonoćno bio na raspolaganju Zabočanima. Zamjenik načelnice Stožera Mladen Loina i članovi Željka Vukić, Krešimir Končevski, Vedran Draganić, Hrvoje Petriček, Damir Tomek, Dražen Sinković, Danijel Tuđa i Vladimir Zrinski besprijekorno su odrađivali sve upute te svojim radom na terenu pokazali kako se ponaša u kriznim situacijama. Provođenje mjera i odluka Stožera ne bi bili tako uspješni da uz nas nisu bili i Vatrogasna zajednicu Grada Zaboka, DVD Špičkovina, DVD Gubaševo, DVD Pavlovec i DVD Zabok. Uz nas i s nama bili su i Gradsko društvo crvenog križa, Komunalno Zabok, komunalna tvrtka Plavinka i Zagorski vodovod. Naravno, kao i uvijek, u novonastaloj situaciji svoj obol su dali i djelatnici PU krapinsko-zagorske, Zavoda za javno zdravstvo, Doma zdravlja, Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana, Hitne medicinske pomoći, ljekarne.

Osjećaj sigurnosti

Oni su ti koji su svojim profesionalnim aktivnostima doprinijeli suzbijanju epidemije, zaštiti zdravlja građana i pružali im osjećaj sigurnosti u vremenima velike neizvjesnosti. Hvala im na tome. Hvala i svim djelatnicima Gradske uprave koji su su građanima bili na raspolaganju u svako doba dana, za sve zahtjeve, pitanja i traženje pomoći. Posebno im hvala na velikom i iscrpnom angažmanu oko pravovremenog i što bržeg izdavanja propusnica. Kako su se mijenjale upute, tako smo nastojali odmah ih provoditi. S voljom, s ljubavlju prema gradu i prema građanima. S popuštanjem mjera, otvarale su se mogućnosti za normalizaciju života. Sa svakim novim popuštanjem reagirali smo odmah kako vi, naši građani, ni u čemu ne biste bili zakinuti.

Pripremili smo tržnicu, poštujući sve preporučene mjere zaštite. Kada je odobreno, odmah smo omogućili rad tržnice za prodaju presadnica na parkiralištu Sportske dvorane Zabok. Na obje smo lokacije osigurali dezinfekcijska sredstva kako bismo dodatno zaštitili vaše zdravlje. Sve uz pomoć djelatnika Komunalnog Zabok i Zagorskog vodovoda, te članova zabočke podružnice Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Krapinsko-zagorske županije koji su i sada, kao i uvijek, uskočili u pomoć kad je bilo najpotrebnije. Velika im hvala na nesebičnoj pomoći i spremnosti.

Zabok, grad primjer

Hvala i vama na pomoći, razumijevanju i kulturi. Hvala vam od srca što smo pokazali da je Zabok u svakoj situaciji grad koji, zahvaljujući svojim građanima, diše civilizirano. I drugi su nas prepoznali kao grad koji je u ovoj krizi odradio zadaću tako da možemo biti primjer drugima. Ostanimo takvi i dalje. Čuvajmo svoje zdravlje, čuvajmo naš Zabok. Hvala vam, dragi moji sugrađani,

Načelnica Stožera civilne zaštite Grada Zaboka i zamjenica gradonačelnika

Valentina Đurek,
dipl.inf. univ.spec.oec.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook