Prethodni članak
Sljedeći članak

Humčani su donijeli proračun u iznosu od 28 milijuna kuna

Prema riječima načelnika Zvonka Jutriše, izvorna sredstva iznose oko 12.500.000 milijuna kuna, a sredstva do 28 milijuna kuna su projekti koji su prijavljeni na razna ministarstva


Proračun Huma na Sutli iznosi oko 28 milijuna kuna i jednoglasno je prihvaćen na prošlotjednoj sjednici Općinskog vijeća. Prema riječima načelnika Zvonka Jutriše, izvorna sredstva iznose oko 12.500.000 milijuna kuna, a sredstva do 28 milijuna kuna su projekti koji su prijavljeni na razna ministarstva i od kojih se očekuje da realiziraju. U toj su cifri tako reciklažno dvorište, koje je ustvari već odobreno i ulazi u proračun sljedeće godine, vrijedno 3. 650.000 kuna, od čega je 350.000 općinskih sredstava, a ostatak Ministarstva zaštite okoliša, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU. 

Prijavljeni projekt

-U narednoj godini očekujemo i financiranje projekta izgradnje jedne općinske ceste iz mjere 7.2.2 vrijedne oko 4 milijuna kuna, pomoćnog objekta na igralištu NK Straža koji je vrijedan oko 5, 2 milijuna kuna. U planu je i opremanje jednog dijela Dječjeg vrtića 'Balončica' i rekonstrukcija dvaju prostora u vrtiću, gdje je predviđeno za 2018. godinu oko 800.000 kuna - rekao je načelnik Jutriša.  Humčani u narednoj godini predviđaju i realizaciju još dva projekta, jedan je vezan za adaptaciju kino dvorane i kreiranje novog multimedijalnog centra, a drugi se odnosi na prometno uređenje centra Donjeg Huma.

Cestovna infrastruktura

U  proračunskoj kasi za 2018. godinu predviđena su sredstva za brojne aktivnosti na cestovnoj infrastrukturi, počevši od novih asfaltiranja već postojećih djelomično oštećenih cesta, kao i prilaza. Planira se i važan projekt fekalne odvodnje naselja Mali Tabor, dio Poredja i Prišlina koji bi se spojio na glavni kolektor te zamjena dotrajale javne rasvjete energetski učinkovitom. Dosada je više od 60 posto područja Huma na Sutli zamijenjeno novom štedljivom rasvjetom. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook