Prethodni članak
Sljedeći članak

HUMANITARNI BOŽIĆNI SAJAM: Svi se ujedinili za Tinu

Nas prvi zajednički 'Humanitarni božićni sajam je bio izuzetno pozitivan. Hvala svima na odazivu koji je bio iznad svakog očekivanja budući smo prikupili 7.000 kuna - rekla je ispred organizatora zamjenica općinskog načelnika Tanja Topić


U organizaciji Općine Hum na Sutli u nedjelju je održan 'Humanitarni božićni sajam na kojem su se prikupljala sredstva i donacije za liječenje male Humčanke, sedmoipolgodišnje Tine Bračun koja boluje od spinalne mišićne atrofije (SMA tip III). Na sajmu su se mogli kupiti lokalni proizvodi i unikatni pokloni, a uz svaki dobrovoljni prilog mogli ste se počastiti kuhanim kobasicama, kuhanim vinom ili fritulama.

- Naš prvi zajednički Humanitarni Božićni sajam je bio izuzetno pozitivan. Hvala svima na odazivu koji je bio iznad svakog očekivanja budući smo prikupili 7.000 kuna. Naša draga Tina će za te novce dobiti specijaliziran sobni bicikl koji joj je potreban za dnevne vježbe, a javiti će nam za što konkretno smo uspjeli sredstva prikupiti. Hvala svima koji su sudjelovali u organizaciji, posebno Maji Starček. Hvala sponzorima Restoranu Iva na kuhanom vinu i fritulama te Turističkoj zajednici Hum na Sutli na kobasicama i hrenovkama - od čega je cjelokupan prilog išao u korist naše Tine kao i prilog od prodaje nakita Nataše Kunštek. Hvala svim izlagačima koji su se odazvali i obogatili sajam svojom raznolikom ponudom. Posebno iznenađenje su nam bili predstavnici Udruge Kostelske žene iz Kostela koji su dio svojih uradaka namijenili na našu Tinu. Veliko iskreno hvala svima koji su ovu humanitarnu akciju prekrasno prihvatili i bili dio nje – rekla je ispred organizatora zamjenica općinskog načelnika Tanja Topić.
Odaziv ljudi bio je stvarno velik i u kratkom roku sakupilo se puno novaca. Zahvalna sa svima. Novci su već sjeli Tini na račun i ovaj tjedan idemo u nabavu sobnog bicikla. Uz sobni bicikl kupit ćemo joj i compex, elektrostimulator mišića koji bi mogla koristiti i doma, odnosno kada i nije na terapijama te joj omogućiti dodatne vježbe – rekla je zadovoljna mama Anja Bračun, koja je još uvijek u pozitivnom šoku nakon sinoćnjeg humanitarnog sajma.

Tina Bračun iz Prišlina rodila se kao sasvim zdrava djevojčica, a spinalnu mišićnu atrofiju dobila je s tri i pol godine. - Tinu je samo odjednom počela boljeti bedrena kost. Prvo su liječnici sumnjali na bolest rasta, onda su govorili da joj nije ništa. Da se možda udarila i pala. Ali ja sam bila sigurna da nije ni pala, niti se udarila jer sam stalno doma, ne radim – ispričala je mama Anja. Točnu dijagnozu koja je bila prvobitno veliki šok za roditelje dobila je nakon godinu dana 'lutanja' od doktora do doktora. Djevojčica koja pohađa prvi razred osnovne škole zasada je pokretna, no postoji mogućnost da do desete godine završi u kolicima zbog čega su joj potrebne dodatne vježbe i terapija.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook