Prethodni članak
Sljedeći članak

HUBICKI: 'Žene u našem najljepšem frtalju svijeta tradicionalno drže tri vugla v hiži'

Predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki uputila je prigodnu poruku povodom Međunarodnog dana žena


Danas, 8. ožujka, obilježavamo Međunarodni dan žena. Tom prilikom, predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki uputila je prigodnu poruku, prenosimo ju u cijelosti.

Žene u našem najljepšem „frtalju“ svijeta tradicionalno drže tri „vugla v hiži“, a jednako tako imaju važno ulogu i u svim drugim područjima života. U proteklom se razdoblju posebno pokazala velika važnost dva sektora u kojima upravo žene čine većinu zaposlenih. Brojne žene u zdravstvu i školstvu prilagodile su se izuzetnim okolnostima „novog normalnog“ te su, zajedno sa svojim kolegama muškarcima, podnijele ogroman teret u brizi za naše zdravlje i osiguranje budućnosti naše djece, ali jesu li za to jednako i nagrađene? Hvala vam na svemu poduzetom u borbi protiv pandemije i njezinih posljedica.

Veselim se dakako i što se se sve više žena odlučuje na veće funkcije u obrtu i gospodarstvu, a što se tiče politike - život čine i muškarci i žene te je stoga važan i utjecaj žena u upravljanju javnim poslovima. Na posljednjim lokalnim izborima na području naše županije izabrane su 4 načelnice i 8 zamjenica te 1 gradonačelnica i 2 zamjenice gradonačelnika. U trenutnom sazivu Županijske skupštine ima 15 članica, odnosno 37 %, dok su 1993. godine činile 2,5 %.

Kao prva izabrana županica u Hrvatskoj imam i poruku pred lokalne izbore. Svima vama ženama koje se odlučite kandidirati za izvršne funkcije i funkcije u predstavničkim tijelima želim da u izbornoj utrkama i uspijete, na dobrobit vaših općina, gradova i županije.

Članicama Županijske skupštine, svim našim Zagorkama, stanovnicama najljepšeg „frtalja“ svijeta - Krapinsko-zagorske županije čestitam Međunarodni dan žena!, riječi su predsjednice Županijske skupštine Vlaste Hubicki, dr.vet.med.


Još članaka iz "Vijesti"

Facebook