Prethodni članak
Sljedeći članak

Sjećate li se policajca koji je prešutio da je pozvan u Vojsku Srbije? Stigao preokret u slučaju


Mladi hrvatski policajac, koji se krajem 2022. godine odazvao pozivu na upis u vojnu evidenciju i regrutaciju Vojske Srbije,  poslije višemjesečne suspenzije vratio se na posao. Kako se neslužbeno doznaje on se na posao, u jednu od policijskih postaja PU vukovarsko – srijemske, vratio krajem prosinca prošle godine, piše Večernji list.

- Disciplinski postupak protiv policijskog službenika kojeg navodite u svom upitu okončan je 28. prosinca 2023. godine pravomoćnim i izvršnim rješenjem Disciplinskog suda u Osijeku. Rješenjem je proglašen krivim za počinjenje teže povrede službene dužnosti iz članka 96. stavka 1. i točke 7. Zakona o policiji te mu je izrečena novčana kazna u smislu članka 110. stavka 2. točke 1. istog zakona koja se primjenjuje tri mjeseca. S gore navedenim datumom policijski je službenik vraćen u službu – stoji u odgovoru PU vukovarsko – srijemske županije na upit Večernjeg lista.

Inače, radi se o policajcu srpske nacionalnosti koji ima dvojno državljanstvo i radi poziva kojega je dobio vjerojatno je prijavljen na nekretninu na području Sremske Mitrovice gdje je i dobio službeni poziv. Samim tim mu je Ministarstvo obrane Srbije uputilo službeni poziv za upis u vojnu evidenciju i za regrutaciju na koji se on odazvao. Problem se pojavio jer on to nije prijavio svojim nadređenima u postaji ali niti u PU te je tako „teško naštetio interesima službe i njenom ugledu pa je tako dovedena u pitanje njegova dostojnost za obavljanje policijske službe“. Odmah nakon što su mediji početkom siječnja prošle godine izvijestili o ovome slučaju mladi policajac je suspendiran s posla, a njegov slučaj je predan na Disciplinski sud u Osijeku koji je poslije gotovo godinu dana donio i konačnu odluku.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook