Prethodni članak
Sljedeći članak

Hoće li ugovor INKOP-a s MORH-om spasiti tog posrnulog proizvođača?

U poznanovečkoj tvornici obuće od prošle jeseni ponovo radi osamdeset radnika. Želja novog stečajnog upravitelja Zlatka Koseca, kako kaže, je spasiti tu tvrtku, a novu nadu ulijeva i nedavno potpisani ugovor s Ministarstvom obrane RH.


Iako je poznanovečka tvrtka INKOP obuća d.o.o. završila u stečaju, to ne mora nužno značiti i njezin potpuni krah. Prema posljednjim informacijama, postoji velika mogućnost da se tvrtka u konačnici spasi od propasti. -Ja sam stečajni upravitelj tek mjesec dana tako da vam ne mogu reći ništa posebno.

Ono što je najvažnije da nije obustavljeno poslovanje INKOP obuće. Trenutno u tvornici radi osamdesetak ljudi. Naša želja i intencija je spasiti tu firmu, a za to ima i naznaka - kratko nam je u telefonskom razgovoru rekao Zlatko Kosec, novi stečajni upravitelj INKOP obuće d.o.o. iz Poznanovca, koji je na toj funkciji od kraja prosinca naslijedio bivšeg upravitelja, koji je odustao od vođenja stečaja ove poznanovečke tvrtke.

Ona je, podsjećamo, zapala u dugove, a sami radnici zbog neisplate nekoliko mjesečnih plaća od sredine su srpnja obustavili rad. Dio radnika najesen je pozvan natrag u tvornicu gdje su nastavili s proizvodnjom  čizama za talijanskom kupca. - Pozitivna stvar je i da smo sklopili ugovor s Ministarstvom obrane RH oko proizvodnje obuće - rekao Kosec te najavio kako će se u travnju održati Skupština vjerovnika kada će se znati puno više o sudbini ove tvrtke. Đ

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook