Prethodni članak
Sljedeći članak

HDZ anketom u Zagorju provjerava bi li bilo dobro koalirati s HSP AS

Nekoliko čitatelja javilo nam se s informacijom kako su ih u telefonskoj anketi ispitivali o njihovom mišljenju o HDZ-u, kao i o njihovim potencijalnim koalicijskim partnerima.


Novi predsjednik HDZ-a Andrej Plenković, očito, ne želi ništa prepustiti slučaju, već, prije nekih ključnih odluka oko izlaska na predstojeće prijevremene parlamentarne izbore, želi prikupiti svježe informacije o raspoloženju birača.

Naime, kako su nam javili neki čitatelji, HDZ je naručio telefonsku anketu s mnoštvom pitanja u kojima se, između ostalog, anketirane pita i da ocijene dosadašnji rad HDZ-a.

Jedno od pitanja, kažu nam anketirani, bilo je i 'Da li bi vaš dojam o HDZ-u bio bolji ili lošiji ukoliko bi HDZ koalirao s HSP AS?'

Naime, nakon ostavke Tomislava Karamarka, u HDZ-u se moglo čuti da više neće koalirati s Hrastom, a sad je upitna i suradnja s HSP AS, s kojim bi, navodno, HDZ čak i koalirao, ali im na neki način smetaju predsjednik Ivan Tepeš i glavni tajnik Pero Ćorić, koji bi, kažu upućeni, mogli biti preradikalni za Plenkovićevu viziju HDZ-a i namjeru da pokupi što više glasova na političkom centru.

Zbog svega toga, HSP AS je HDZ-u dao 48 satni ultimatum da se odluči hoće li koalirati s njima ili ne, a vjerojatno to i jest jedan od razloga što se jučer provodila navedena anketa.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook