Prethodni članak
Sljedeći članak

Hanžek: Građevinska dozvola za rekostrukciju pruge i nastavak uređenja industrijske ceste naljepše su nam čestitke za Dan grada


Večeras je u osnovnoj školi u Zaboku održana svečana sjednica zabočkog Gradskog vijeća povodom 22. svibnja kada se obilježava Dan grada i župe. Okupljenima se obratio gradonačelnik Ivan Hanžek ističući kako je nezahvalno imati sjednicu pred izbore, a što se događa poprilično često, jer odmah uslijede prijave Državnom izbornom povjerenstvu i drugim institucijama. – I ove su nas godine anonimni stanovnici našeg grada prijavili brojnim institucijama i poslali nam brojne inspekcije koje nisu pronašle nikakve nepravilnosti, osim što su nam spočitnuli da smo izvršili premalo ovrha na teret naših građana. Ako nam je to jedini grijeh, ja ga priznajem i nemam problema s njim – rekao je zabočki gradonačelnik dodajući da su ti isti anonimni prijavitelji htjeli zabraniti da večeras govori. – Obzirom da su htjeli da ne govorim, onda ja neću reći da je dovršena sportska dvorana, neću reći da smo uredili brojne društvene domove, neću reći da smo radili nogostupe, asfaltirali prometnice... Ali reći ću da smo za Dan grada dobili dvije odlične čestitke. Prva je da smo dobili potvrdu da se nastavlja rekonstrukcija naše Industrijeske ceste, a druga je da smo prije dva dana dobili potvrdu da je izdana građevinska dozvola za modernizaciju i elektrifikaciju pruge – rekao je Hanžek dodajući da je posebno ponosan na učenike, na škole, na udruge, sportska društva i sve pojedince koji Zabok čine boljim mjestom za život.

Rad gradonačelnika i njegova tima pohvalio je i župan Željko Kolar. Kako je rekao, Zabok je možda krenuo težim, ali sigurnijim putem. – Zabok je prvo razvio dobru gospodarsku zonu, koja je prije nekoliko godina i nagrađena kao najbolja, a tek onda je išao graditi dvoranu i provodio neke ostale aktivnosti. Naravno, o cestogradnji ne treba ni govoriti nego samo treba zahvaliti Siniši Hajdašu Dončiću što je učinio sve da se obnove zagorske prometnice – rekao je župan pozdravljajući prisutnog saborskog zastupnika Hajdaša Dončića.

Na sjednici su dodijeljena i priznanja Grada Zaboka. Zahvalnice za pomoć i volonterski rad pri izgradnji sportske dvorane dobili su Ivan Jelenčić, Minja Lež i Rajko Turk. Povelju Grada Zaboka primila je Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, Ogranak Zabok dok su Plakete primili doktor Ljudevit Ivica Ulaković i profesor Radoslav Bidikov.

U popratnom programu nastupio je višestruko nagrađivani zbor Osnovne škole Ksavera Šandora Glajskog te učenici glazbenih škola s područja grada.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook