Prethodni članak
Sljedeći članak

Hajdaš Dončić potvrdio: 'SDP na izbore bez Laburista i Zagorske stranke'

Narodna koalicija na čelu s SDP-om bit će sastavljena od samo četiri stranke, potvrdio nam je jedan od čelnih SDP-ovaca, Siniša Hajdaš Dončić.


Nakon odluke HSS-a da prihvati ponudu SDP-a o zajedničkom izlasku na rujanske prijevremene parlamentarne izbore, jedan od čelnih SDP-ovaca, Siniša Hajdaš Dončić, potvrdio je Zagorskom listu kako će nova predizborna koalicija, pod imenom 'Narodna koalicija', biti sastavljena od samo četiri stranke: SDP-a, HNS-a, HSS-a i HSU-a.

Dosadašnjim koalicijskim partnerima, Hrvatskim laburistima i Zagorskoj stranci, SDP-ovci će se ovog puta 'zahvaliti na suradnji'.

-Laburisti jesu lijeva stranka, međutim, nažalost, njihov je rejting u zadnjih nekoliko mjeseci strahovito pao, a predizborne koalicije su, zapravo, matematičke koalicije, tako da je naša procjena da nam trenutno ne mogu donijeti neko dodatno mjesto. Zbog toga smo se zahvalili Laburistima i ovaj put ćemo izaći na izbore bez njih, a isto tako i bez Zagorske stranke. No, i jedni i drugi su i dalje naši partneri na lokalnoj razini, pogotovo u Krapinsko-zagorskoj županiji, gdje i za sljedeće lokalne izbore planiramo surađivati – rekao je Hajdaš Dončić.

Koje će biti novosti na izbornoj listi u trećoj izbornoj jedinici Narodne koalicije na čelu s SDP-om, koji zagorski gradonačelnik ima sigurno mjesto za ulazak u Sabo te kakvi su im planovi i očekivanja, pročitajte u sljedećem tiskanom izdanju Zagorskog lista. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook