Prethodni članak
Sljedeći članak

Hajdaš Dončić: 'Ostat ću potpredsjednik Sabora, a Bernardić sam sebi radi cirkus'

Zagorski SDP ostaje isti kakav je i bio. Ne može nas klika Davora Bernardića ugroziti. Naš brod plovi dalje - kaže Hajdaš Dončić nakon potvrde suspenzije


Nakon što je na svojoj jučerašnjoj sjednici  Statutarna komisija SDP-a potvrdila odluku stranačkog Glavnog odbora iz srpnja, po kojoj se četvorici članova Predsjedništva te stranke Siniši Hajdaš Dončiću, Peđi Grbinu, Mihaelu Zmajloviću i Vedranu Babiću na razdoblje od dvije godine oduzimaju prava obnašanja stranačkih dužnosti, kao i članska prava, Siniša Hajdaš Dončić nije zabrinut za zagorski SDP, čiji je dugogodišnji predsjednik bio.

Podsjetimo, nakon njegove suspenzije, službene dužnosti čelnika zagorskog SDP-a preuzeo je njegov potpredsjednik, saborski zastupnik Marko Vešligaj, koji je odmah nakon odluke Glavnog odbora, u ime čitave Županijske organizacije SDP-a Krapinsko - zagorske županije,  javno zatražio ostavku Davora Bernardića te poništenje suspenzije.

Poziv na Bernardićevu ostavku od strane zagorskih SDP-ovaca, barem u stranačkim krugovima, ima posebnu težinu obzirom da je riječ o organizaciji koja postiže najbolje izborne rezultate među SDP-ovcima, a i riječ o tek jednoj od dvije hrvatske županije u kojoj je župan upravo SDP-ovac.

Stoga smo Sinišu Hajdaša Dončića pitali kako će sinoćnje odbijanje njihove žalbe na suspenziju od strane Statutarne komisije utjecati na zagorski SDP. - Zagorski SDP ostaje isti kakav je i bio. Ne može nas klika Davora Bernardića ugroziti. Naš brod plovi dalje. Mnogi me zovu i pitaju me što će sad biti sa mnom. Ali što se meni sad može dogoditi? Ništa. Prema mojoj procjeni, Bernardić me ne može smijeniti s mjesta potpredsjednika Sabora, jer nema većinu u Klubu zastupnika SDP-a. Tako da se meni ništa ne događa, a Bernardić samo sebi radi cirkus - ustvrdio je Hajdaš Dončić.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook