Prethodni članak
Sljedeći članak

GRADSKO VIJEĆE ZLATARA: Usvojen drugi rebalans proračuna

Proračun je tako s 41,2 milijuna kuna smanjen na 27,4 milijuna kuna, a izmjene su se desile prvenstveno zbog potrebe osiguranja sredstava od strane Grada nakon dobivenog novca po raznim natječajima


Gradsko vijeće Zlatara na jučerašnjoj je sjednici jednoglasno usvojilo drugi rebalans proračuna za 2018. godinu. Proračun je tako s 41,2 milijuna kuna smanjen na 27,4 milijuna kuna, a izmjene su se desile prvenstveno zbog potrebe osiguranja sredstava od strane Grada nakon dobivenog novca po raznim natječajima, rečeno je na sjednici.

– Isto tako, neke pozicije smo morali smanjiti, gdje smo prošli na natječajima, a dobili manje sredstava nego je planirano u prijelogu proračuna. Prvenstveno je to vezano uz dječje igralište u Parku hrvatske mladeži, gdje smo dobili 510 tisuća od Ministarstva demografije za uređenje igrališta u Parku, a 500 tisuća planira osigurati Grad. Prenamijenili smo to iz nekih drugih stavki, kako bismo stigli to izvršiti, jer po ugovoru tih pola milijuna kuna mora biti utrošeno do 31. ožujka. Dobili smo za kante za prikupljanje odvojenog otpada od milijun i nešto tisuća kuna, morali smo povećati iznos za nerazvsrtane ceste za 100 tisuća, jer su ih zimski uvjeti i kiše  dosta uništili, pa je bilo potrebno povećati stavku, morali smo dosta posipati kamenim materijalom te šišati raslinje uz ceste. Povećali smo i za Vatrogasnu zajednicu sredstva za 50 tisuća kuna te DVD – ima po 30 tisuća kuna dodatno – istaknula je gradonačelnica Jasenka Auguštan – Pentek.

Pozicija za uređenje Parka hrvatske mladeži uvećana je za 350 tisuća kuna zbog dijela troška koji je iz ove prošle godine, a fakturiran je u ovoj godini, kako bi se moglo nastaviti s uređenjem iduće faze parka. Povećana je i stavka izdvajanja za osnovne škole, novorođenčad, a planira se i sufinanciranje udžbenika svim učenicima osnovne škole, nižih razreda u iznosu 200 kuna, a višima u iznosu 300 kuna, dok stavka prema socijalnom ključu ostaje.

Vijećnici su donijeli i odluku o suglasnosti za provedbu ulaganja u investiciju rekonstrukcije Dječjeg vrtića Uzdanica, kako bi Grad mogao prijaviti projekt na Mjeru 7.4., za koji prijave kreću od 2. kolovoza, a dali su suglasnost i za projekt građenja i opremanja Vatrogasnog doma i spremišta u Zlataru, čiji je nositelj DVD Zlatar.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook