Prethodni članak
Sljedeći članak

[GRADSKO VIJEĆE ZLATARA] Proračun za iduću godinu 'težak' 50,9 milijuna kuna

Iz državnog proračuna temeljem sredstava iz EU očekuje 12,1 milijuna kuna


Vijećnici zlatarskog Gradskog vijeća na jučerašnjoj sjednici, među ostalim točkama dnevnog reda, donijeli su i Proračun Grada Zlatara za 2002. godinu. Proračun je planiran u visini od 50,9 milijuna kuna.

Kako je pojasnila gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan – Pentek, prihodi od poreza očekuju se u iznosu 16,1 milijun kuna, a veliki dio stavki odnosi se na prebacivanje sredstava iz ove godine na iduću. Tako se iz državnog proračuna temeljem sredstava iz EU očekuje 12,1 milijuna kuna – za izgradnju reciklažnog dvorišta 2,5 milijuna kuna, za nabavu komunalne opreme za smeće 900 tisuća kuna, za rekonstrukciju i dogradnju dječjeg vrtića u Zlataru 7,4 milijuna kuna, za uređenje sajmišta i tržnice 200 tisuća za rekonstrukciju nerazvstane ceste D. Batina - Ervenik 610 tisuća kuna, za rasvjetu 5,5 milijuna kuna. – Zatim, tu je i cesta prema vrhu Ivanščice, pola milijuna kuna za uređenje nerazvsratnih cesta, oprema za Sokolanu, sanacija mosta prema Bajzekovom selu, uglavnom, radi se većinom o već ugovorenim rdaovima koje selimo u iduću godinu te o planiranju sredstava za bismo bili spremni za daljnje natječaje – pojasnila je gradonačelnica. Iz državnog proračuna očekuje se 6,5 milijuna kuna, a iz županijskog 632 tisuće kuna.

Proračun je usvojen sa 10 glasova za, 1 suzdržanim i 3 protiv. Protiv su bili, iz redova HDZ - a, Božidar Hanžek i Želimir Kurečić, koji smatra da je nerealan i prenapuhan, ali i predsjednik Vijeća Krunoslav Klancir (SDP), koji je glasao protiv prijedloga proračuna za 2020., ali i rebalansa za 2019., jer se ne slaže s novim načinom naplate komunalne naknade i poreza na kuće za odmor. Na sjednici je, u sklopu 2. Izmjena i dopuna proračuna za 2019. godinu, gradonačelnica podnijela i amandman da se izvrši prijenos od 10 tisuća kuna sa stavka bruto plaća na poziciju naknade građanima i kućanstvima, kako bi se osigurao novac za božićnice za umirovljenike te na prijedlog vijećnika Davora Kljaka da se 10 tisuća kuna preusmjeri i na poziciju za nagrade te bi se boksačici Ivani Habazin time pomoglo kod predstojećeg meča u Americi.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook