Prethodni članak
Sljedeći članak

Gradsko vijeće Zlatara jednoglasno usvojilo proračun 'težak' 36,7 milijuna kuna

Planira se proširenje dječjeg vrtića, projekt reciklažnog dvorišta, uređenje groblja, parkirališta i potkrovlja upravne zgrade, uređenja zelene tržnice i parkirališta, izgradnje sportske dvorane, dječjeg igrališta te sanacije nerazvrstanih cesta, nogostupa i klizišta


Zlatarsko Gradsko vijeće u četvrtak je jednoglasno usvojilo proračun za iduću godinu, koji je planiran u iznosu od 36,7 milijuna kuna. Prihodi od poreza planirani su u iznosu od 11 milijuna kuna. – Planirano je povećanje poreza na dohodak, zbog najavljene preraspodjele tog poreza u korist JLS. Za kapitalne projekte planirano je pomoći više od 20 milijuna kuna, kako bismo mogli što više sredstava povući iz EU fondova i natječaja ministarstava koji su najavljeni za iduću godinu, kreće se u izradu projektne dokumentacije kako bismo bili spremni za povlačenje sredstava – pojasnila je gradonačelnica Jasenka Auguštan – Pentek.

Kao glavne planirane projekte u idućoj godini gradonačelnica je izdvojila proširenje dječjeg vrtića, projekt reciklažnog dvorišta, uređenje sva četiri groblja, parkirališta kod upravne zgrade te uređenje potkrovlja te zgrade zbog nedostatka prostora za rad udruga. Tu je i projekt uređenja zelene tržnice i parkirališta, izgradnje sportske dvorane, dječjeg igrališta te uređenja i sanacije nerazvrstanih cesta, nogostupa i klizišta. – Planirana su i sredstva za rekonstrukciju četiri vodovodne mreže, koja kreće na proljeće. U jednoj trećini to sufinancira Grad Zlatar, a ostatak Zagorski vodovod i Krapinsko – zagorska županija. Također, da bismo mogli krenuti u određene projekte, predvidjeli smo sredstva za kupnju zemljišta, prvenstveno za dogradnju dječjeg vrtića, za uređenje groblja u Belcu, parkiralište u Martinščini. Dio sredstava planira se i za uređenje gradske vijećnice – kaže gradonačelnica.

Proračun predviđa i povećanje sredstava za sportske udruge za 70 tisuća kuna, a za ostale za 38 tisuća kuna. Kako se puno troši na materijale za sjednice Gradskih vijeća, predviđena je i informazizacija, odnosno nabava tableta i programa za vijećnike, o čemu će na nekoj od idućih sjednica odlučivati samo Gradsko vijeće.

Vijećnici su donijeli i 3. Rebalans proračuna za prošlu godinu, kao i Odluku o pokretanju projekta rekonstrukcije, modernizacije i upravljanja sustavom javne rasvjete Grada Zlatara. Grad Zlatar sklopio je 2015. godine sporazum s Krapinsko – zagorskom županijom, kojim je pristupio projektu Newlight, kojim se obvezao na rekonstrukciju i modernizaciju javne rasvjete do kraja 2018. godine. Također, odlučeno je da Grad povjerava obavljanje komunalnih poslova opskrbe električnom energijom za javnu rasvjetu na području Grada Zlatara.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook