Prethodni članak
Sljedeći članak

GRADSKO VIJEĆE: Još jednom aktualizirana problematika parkiranja u Zaboku

Održana je 23. Sjednica Gradskog vijeća Grada Zaboka, a sve su točke jednoglasno donesene


Jučer je održana 23. sjednica Gradskog vijeća Zabok na kojoj su sve točke jednoglasno donesene. Vijećnici su odlučili da će se Izbor za članove mjesnih odbora održati isti dan kad i izbori za Europski parlament.

Petnaest zahtjeva za izmjenu prostornog plana

Što se tiče prijedloga odluke o izradi VI. izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Zaboka, pročelnik Odjela za komunalno gospodarstvo i javne potrebe Nenad Miletić rekao kako je tijekom 2018. zaprimljeno petnaest zahtjeva za izmjenu i dopunu prostornog plana od strane gospodarskih subjekata. Prijedlog odluke jednoglasno je donesen kao i četvrta točka vezana uz odluku o provođenju stavljanja izvan snage Urbanističkog plana 'Zabok 1'. Svi su vijećnici digli ruku i za prijedlog odluke o izgradnji novog groblja u Jakuševcu Zabočkom, a jednoglasno je donesena odluka kako koncesiju i dalje ima poduzeće DIV 4. d.o.o. iz Poznanovca što se tiče komunalnog linijskog prijevoza putnika, za obavljanje dimnjačarskih poslova vršit će Leuštek j.d.o.o. iz Poznanovca, uslugu javnih tržnica (na otvoreni dio tržnice) i dalje će vršiti obrt EI-NI iz Velikog Trgovišća, a uslugu javnih tržnica (zatvoreni dio tržnice) vršit će i dalje Komunalno Zabok d.o.o. Raspravljalo se i o prodaji građevinskog zemljišta u Gospodarskoj zoni. Jednoglasno je donesena odluka o prodaji zemljišta koje se nalazi lijevo od tvrtke Meditex i veličine je 4514 kvadratnih metara u iznosu od 699.670,000 kuna što iznosi 155 kuna po kvadratnom metru. Zahtjev je dala, kako je objasnila Natalija Gretić, jedna tvtka koja se bavi proizvodnjom zaštititne odjeće i opreme.

Problematika parkiranja

Što se tiče o korištenju sredstava proračunske zalihe za siječanj 2019., isplata nije bilo. Vijećnici su i ovog puta imali više pitanja. Tako je Rino Valec pitao može li se kod Parka Milana Prpića označiti parking za bicikle i motocikle, a pročelnik Miletić je rekao kako je to već u planu. Vijećnica Nevenka Gregurić pitala je ima li kakvih novosti vezanih za uređenje željezničkog stajališta u Dubravi Zabočkoj, na što je rečeno kako od strane HŽ-a nema najava o tome. Ponovno se aktualizirala i problematika parkiranja u Zaboku. Rino Valec rekao je kako smatra da treba uvesti reda i, po njegovu mišljenju, djelovati represivno i dijeliti kazne. Vijećnik Josip Horvatin je predložio da bi tema parkiranja trebala biti posebna točka u nekom od narednih vijeća i zatim pozvati policiju kao i predstavnike Plavinke koji naplaćuju kazne. Vijećnik Franjo Jadek predložio se da zbog nedostatka parkirnih mjesta, treba sagledati opciju montažnih garaža. Zaključak gradonačelnika Ivana Hanžeka da će se, nakon što bude izrađena prometna studija, problematika parkinga biti na dnevnom redu i da će biti pozvani svi nadležni koji bi mogli dati svoje mišljenje kako bi se problem parkiranja moglo riješiti.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook