Prethodni članak
Sljedeći članak

Gradonačelnica Zlatara: 'Proračun se puni bolje nego lani'

Na sjednici Gradskog vijeća Zlatara usvojen je polugodišnji izvještaj o izvršenju proračuna


Zlatarski su vijećnici na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća održanoj u ponedjeljak prihvatili polugodišnji izvještaj o izvršenju proračuna Grada Zlatara za razdoblje od siječnja do lipnja 2018. godine. Za ovu su godinu prihodi i primici proračuna planirani u iznosu 41,5 milijuna kuna. U prvih šest mjeseci ostvareno je ukupno 7,5 milijuna kuna prihoda i primitaka. Kako je objašnjeno na sjednici, najznačajniji izvor prihoda su prihodi od poreza u iznosu 6,3 milijuna kuna i imaju udjel 84,79 posto u ukupno ostvarenim prihodima. Od toga raspored fiskalnog izravnanja iznosi 2,7 milijuna kuna. Prihodi od pomoći su planirani u iznosu od 23,6 milijuna kuna, a ostvareni su u iznosu 187.505 kuna te se očekuje da će se planirane pomoći ostvariti u drugoj polovici godine. Ukupni rashodi i izdaci iznose 5,9 milijuna kuna. Višak prihoda i primitaka Grad u prvom polugodištu iznosi 1,5 milijuna kuna, a preneseni višak iz prethodnog razdoblja iznosi 165.219 kuna.

- Proračun se bolje puni ove godine, s time da tu nisu uračunata sredstva koje smo ostvarili po nekim natječajima, jer do 30. lipnja nisu stigli novci već samo odluke. U drugoj polovici godine očekuje se izvršenje glavnine projekata, započete su javne nabave po prijavljenim projektima, tako da se u drugoj polovici očekuje ostvarenje prihoda i izvršenje rashoda prema planu – objasnila je gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan – Pentek. Gradsko vijeće Zlatara donijelo je i odluku o utvrđivanju statusa nerazvrstane ceste – javnog dobra u općoj uporabi, za nerazvrstanu cestu Vrh Ivančice. Radi se o cesti koja ide prema vojnom objektu na Ivančici, a postupak pokreće Ministarstvo državne imovine te je Gradsko vijeće zbog toga moralo donijeti ovu odluku, obzirom da stvarno stanje nerazvrstane ceste nije evidentirano u katastru i zemljišnim knjigama, a Odluka će biti dostavljena na provedbu Državnoj geodetskoj upravi, Područnom uredu za katastar Krapina, Ispostava Zlatar i Zemljišno – knjižnom odjelu Općinskog suda u Zlataru.

Na vijećničko pitanje Božidara Hanžeka vezano uz nekretninu u stambeno – poslovnom prostoru u Belcu, prvotno namijenjenom za dječji vrtić, je li ta nekretnina nakon presude kod Trgovačkog suda upisana u vlasništvo Grada i za što se misli koristiti, gradonačelnica je odgovorila da se čeka pravomoćnost te da nekretnina još nije upisana. – Jedan dio skladište je Trgocentra, a nama ide najam. Imat ćemo etažiranu cijelu zgradu, a za dio je zamolbu poslao KUD Belec, da prostor koristi za probe – rekla je gradonačelnica. Davor Kljak osvrnuo se na novu regulaciju prometa u Zlataru s pitanjem bi li Ulica kralja Petra Krešimira IV. mogla biti jednosmjerna, kao što jest, ali samo od vrtića prema školi, pozivajući se na primjedbe nekih roditelja na novu regulaciju, dodajući da bi se izgubilo samo 6 parkirnih mjesta. – To ne može biti tako, ako hoćemo protočnost prometa. Najveći problem nije bio potez od škole do vrtića, već je krkljanac i kaos u prometu nastajao oko banke, a sada se gužva smanjila – odgovorila je gradonačelnica.

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook