Prethodni članak
Sljedeći članak

GRADNJA SPORTSKE DVORANE U HRAŠĆINI: 'Konačno smo ostvarili i taj san, snivan 10 godina'

Danas je u područnoj školi Hrašćina potpisan ugovor s izvođačem radova, vrijedan 11,5 milijuna kuna


Konačno smo ostvarili i taj san, snivan 10 godina, da se školi izgradi sportska dvorana koja će služiti i učenicima i svim žiteljima – nije krio zadovoljstvo načelnik Općine Hrašćina Branko Tukač na potpisivanju ugovora o izgradnji dvorane, koje se danas održalo u PŠ Hrašćina.

Ugovor vrijedan 11,5 milijuna kuna potpisali su krapinsko – zagorski župan Željko Kolar te Zvonimir Galić ispred tvrtke izvođača radova, Zagorjegradnje d.o.o. iz Kraljevca na Sutli. Podsjetimo, prvi natječaj za gradnju dvorane raspisan je u srpnju 2017. godine, no bio poništen zbog neprihvatljivih ponuda. Nakon revidiranja troškovnika u veljači ove godine raspisan je novi natječaj na koji je pristiglo 5 ponuda.

Školska dvorana uz PŠ Hrašćina izgradit će se kao jednodjelna dvorana, bruto površine 1.107 kvadrata. Uz veliku dvoranu, sadržavat će manju dvoranu i spremište sprava, ulazni hol, portirnicu, ambulantu i kabinet nastavnika, hodnik, svlačionice i sanitarni čvor te male tribine. Rok za završetak radova je 31. prosinac 2019. godine.

- Ovo je još jedan dokaz da Krapinsko – zagorska županija vodi brigu o svim područjima županije i za nas ne postoji podjela na istočni, zapadni, južni i ne znam koji dio, već jednostavno gledamo objektivne potrebe i mogućnosti. Prije dosta godina već je bio izrađen projekt i izdana građevinska dozvola, no zbog objektivnih i subjektivnih razloga nije se prišlo izgradnji. Rekli smo da imamo dug prema općini Hrašćina, nastavnicima, djeci, udrugama koje su izuzetno aktivne na ovom području, izgraditi tu sportsku dvoranu. Nema sredstava iz EU fondova preko kojih bismo mogli povući sredstva za izgradnju dvorane, kao za energetsku obnovu škola, poduzetnički inkubator, centre kompetencija, pa smo odlučili krenuti u investiciju i sami osigurati sredstva preko decentraliziranih sredstava i izgraditi jednu lijepu jednodjelnu sportsku dvoranu koja će zadovoljiti sve potrebe, prije svega škole, a i Općina će dobiti sjajan prostor za svoje  aktvnosti i aktivnosti svih udruga. Čestitam izvođaču radova na dobivenom poslu, već su odradili tri projekta za KZŽ, uvijek u roku i bili smo zadovoljni s kvalitetom. Uvjeren sam da će dvorana biti izgrađena u roku – istaknuo je župan Kolar.

Predsjednica Županijske skupštine KZŽ Vlasta Hubicki naglasiola je da je Područna škola Hrašćina jedna od rijetkih područnih škola gdje je opravdana izgradnja sportske dvorane, jer ima 70 – ak učenika, od prvog do osmog razreda. Svoje zadovoljstvo izrazila je i ravnateljica škole Marija Zozoli. – Sretna sam što ćemo konačno dvoranu. Učenici je s nestrpljenjem čekaju i vjerujem da će biti jako iskorištena – rekla je ravnateljica.

Pročelnica upravnog odjela KZŽ za javnu nabavu i EU fondove Vlatka Mlakar istaknula je da je ukupna vrijednost projekta 11,5 milijuna kuna. Sredstva za projekt su iz proračuna KZŽ, iz decentraliziranih sredstava za obrazovanje. Ove će se  godine će se sukladno ugovorenoj dinamici utrošiti 5,1 mil kuna, iduće 4,8 milijuna, a 2020. 1,5 milijuna kuna.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook