Prethodni članak
Sljedeći članak

Graditeljstvo Merkaš zasluženi pobjednik turnira u sklopu Tjedna kulture, zabave i športa

Turnir je okupio 16 momčadi

  • SPORT 29.8._TURNIR ZAČRETJE Pobjednička momčad Graditeljstvo Merkaš (1).jpg
  • Dado Dlesk i Ernest Malarić

    Dado Dlesk i Ernest Malarić

  • SPORT 29.8._TURNIR ZAČRETJE Pobjednička momčad Graditeljstvo Merkaš (1).jpg
  • Dado Dlesk i Ernest Malarić

Već 49. izdanje turnira u mini nogometu koji se održava u sklopu „Tjedna kulture, zabave i športa“ u Svetom Križu Začretju, okupilo je 16 momčadi. Možda bi ih bilo i više, da neki nogometni klubovi nisu dali veto svojim igračima na igranje malog nogometa.

Bez obzira na to turnir kojeg je uspješno organiziralo NK Jedinstvo, bio je vrlo kvalitetan. Veliki broj utakmica riješen je minimalnim pobjedama. Najviše uspjeha imala je momčad Graditeljstvo Merkaš, koja je otišla do kraja i uzela naslova, a za koju su uglavnom igrali bivši i sadašnji nogometaši Radoboja. „Merkaši“ su u finalu s 2:0 porazili favorizirani Štefan, prekrasnim pogotkom Korenića iz igre i Dleska iz penala nakon trećeg kornera. Dlesk je stavio „točku na i“ i u polufinalu protiv momčadi GT Ro-si koju je Graditeljstvo Merkaš dobilo s 1:0, pa ne čudi što je kasnije izabran za najboljeg igrača turnira.

- Turnir je bio vrlo kvalitetan. Kao igrač sam ga već osvajao, ali nikad nisam proglašen najboljim igračem, što me izuzetno veseli. Utakmice su bile vrlo napete do samog kraja, a izuzetno me veseli što je moja momčad na kraju podignula pobjednički pehar – riječi su Dade Dleska nakon turnira.

Najbolji strijelac je Ernest Malarić iz drugoplasirane momčadi Štefan, inače vratar, koji je postigao osam golova i na taj način pokazao svoju svestranost. Treće mjesto pripalo je domaćoj „škvadri“ okupljenoj u momčad Mit Studio& Vina Grozaj, koju su predvodili Dragutin Škreblin i Robert Veček, dok je četvrto mjesto pripalo momčadi GT Ro-si. Prvoplasirana momčad nagrađena je peharom i s 3.500 kuna, drugoplasirana s peharom i 2.500 kuna, trećeplasirana je dobila pehar i 1.500 kuna, a četvrto plasirana 500 kuna, dok su najbolji pojedinci nagrađeni statuama. Nagrade najboljim momčadima i pojedincima dodijelio je Robert Sirovec, predsjednik NK Jedinstvo.

Rezultati

Četvrtfinale: CB Tin – GT Ro-si 1:3 p (1:1), Graditeljstvo Merkaš – ASO Ponos 6:1, Mit studio & Vina Grozaj – SD Đurmanec 3:2, CB Royal – Štefan 0:4

Polufinale:

GT Ro-si – Graditeljstvo Merkaš 0:1 (Dlesk 22' p)
Mit studio & Vina Grozaj – Štefan 1:2 (Veček 7'/Presečki 19', Malarić 24' p)

Za 3. mjesto

GT RO –SI – MIT STUDIO &VINA GROZAJ 1:3
GLEDATELJA: 300, SUCI: Komorski i Ivančić
STRIJELCI: 0:1 Tkalčević 6', 0:2 Biruš 12', 1:2 Dlesk 16' p, 1:3 Veček 22'.
GT RO-SI: Sever, Haramina, Dlesk, Merkaš, Janžek, Klasić.
MIT STUDIO &VINA GROZAJ: Radovečki, Lončar, Zubić, Veček, Škreblin, Tkalčević, Biruš.

FINALE

GRADITELJSTVO MERKAŠ – ŠTEFAN 2:0
GLEDATELJA: 300, SUCI: Komorski i Ivančić
STRIJELCI: 1:0 Korenić 5', 2:0 Dlesk 22' p
GRADITELJSTVO MERKAŠ: Kanceljak, Cvilko, Pasariček, Dlesk, Kranjčec, Korenić
ŠTEFAN: Malarić, Presečki, Hmelina, Podgajski, Leljak.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook