Prethodni članak
Sljedeći članak

Gradit će se nogostupi, urediti parkiralište i igrališta

Pri kraju je izrada troškovnika za asfaltiranje nerazvrstanih cesta, a radit će se prema prioritetima za ovu godinu, kaže gradonačelnica Jasenka Auguštan - Pentek


Pri kraju je i izrada troškovnika za asfaltiranje nerazvrstanih cesta. – Cijene malo izlaze iz okvira planiranog proračunom, pa će se raditi prema prioritetima za ovu godinu, a nastaviti iduće. U tijeku su natječaji i javne nabave za planirane radove. Osim asfaltiranja cesta, očekuje nas početak radova na dogradnji dječjeg vrtića, a kreće i nabava za izgradnju nogostupa u Belcu – kaže gradonačelnica Jasenka Auguštan – Pentek. Ove će se godine krenuti i s izgradnju nogostupa u Varaždinskoj ulici. – Imamo revidiranje projekta, pošto je došlo do problema s oborinskom odvodnjom, što poskupljuje radove, a nakon revidiranja troškovnika ide raspisivanje javne nabave te bi tijekom ljeta mogli započeti radovi – pojašnjava gradonačelnica. Gradu Zlataru Ministarstvo graditeljstva odobrilo je 185 tisuća kuna za sufinanciranje uređenja parkirališta ispred zgrade suda u Zlataru.

– U tijeku je rješavanje papirologije za provođenje javne nabave i tijekom ljeta trebali bi započeti radovi, što nam je važno jer u centru Zlatara nemamo uređeno parkiralište. Završava i natječaj za dječje sprave za igralište u Belcu i na jesen bi se trebale postaviti dječje sprave i podloga – kaže gradonačelnica, dodajući da se uređuje i centar grada.

- U Sokolani će do kraja godine biti izvršeni radovi za 1,2 milijuna kuna, čekamo odobrenje za rasvjetu na cijelom zlatarskom području, nakon nabave ove godine počela bi izmjena rasvjetnih tijela, a u dvije godine zamijenila bi se sva rasvjetna tijela i postavila rasvjeta u naselja koja je još nemaju. Zagorski vodovod, Grad Zlatar i Krapinsko – zagorska županija financirat će i tri vodovodne mreže, u Ratkovcu prema Znožu, u Donjoj Batini i dio prema Cetinu, u tijeku je natječaj. Nadamo se da ćemo uskoro biti pozvani i na potpisivanje ugovora u Hrvatske vode za sredstva za sanaciju klizišta u Vinogradskoj ulici – navodi gradonačelnica Jasenka Auguštan – Pentek.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook