Prethodni članak
Sljedeći članak

GRAĐANI NEGODUJU, HRVATSKE CESTE PORUČILE: Radimo dopunu suglasnosti vezanu uz rekonstrukciju ceste Lug Zabočki – Bedekovčina da olakšamo građanima

Rekonstrukcija ceste od Luga Zabočkog do Bedekovčine izazvala je brojna negodovanja građana. Smatraju, Hrvatske ceste nisu osigurale pogodne alternativne pravce nit su ih dobro označili


Hrvatskim cestama kao investitoru ukazali smo na problem koji se stvara građanima koji svakodnevno putuju tom izrazito frekventnom državnom cestom prema Zaboku i dalje.  Ljudi se bune zbog alternativnih pravaca, nedovoljno označenim putokazima i pitaju zašto se rekonstrukcija ceste ne može odvijati uz privremenu regulaciju prometa kao što se to odvija u drugim mjestima.  Prema riječima glasnogovornice Tamare Pajić radi se na dopuni suglasnosti kako bi se omogućilo i dalje nesmetano poslovanje objekata, dok zasada tom zatvorenom dionicom mogu samo stanovnici koji tamo žive. Više o dopuni i što će ona sadržavati Zagorje.com će vas obavijestiti u ponedjeljak, za kada su iz Hrvatskih cesta najavili potpune informacije.

Podsjetimo, Hrvatske ceste u ponedjeljak zatvorili dio ceste od  kraja parkirališta opće bolnice Zabok sve do spoja sa brzom cestom u Bedekovčini. - Navedena trasa bit će zatvorena za sav promet, osim za vozila gradilišta, stanara, dostave te interventnih vozila do Bedekovčine. Završetak svih radova druge poddionice očekuje se do kraja ove godine – priopćili su u ponedjeljak iz HC.

- Obilazak za teretna vozila preko 10 tona bit će državnom cestom  DC 24, DC 1, DC 307 preko Oroslavlja do Marije Bistrice po  DC 29 do Zlatar Bistrice te po DC 24 do Bedekovčine i obrnuto. Za osobna vozila vrijedit će obilazak državnom cestom DC1 do mjesta Mirkovec te na  ŽC 2166 do Bedekovčine i obrnuto. U vrijeme izvođenja radova i privremene regulacije prometa bit će omogućen nesmetan pristup do Opće bolnice Zabok preko brze ceste DC 640. Druga poddionica svojom faznosti uključuje i dio ispred Opće bolnice Zabok, međutim navedeni dio trase ( cca 600 metara) u ovom trenutku neće biti predmet izvođenja radova. Isti će se izvoditi tijekom listopada ove godine, te će podrazumijevati izvođenje radova pod prometom iz razloga potrebitog osiguranja ulaza u Opću bolnicu Zabok – rekli su.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook