Prethodni članak
Sljedeći članak

Grad Zlatar upozorava na obavezu suzbijanja ambrozije

Za postupanje protivno odredbama gradske Odluke predviđene su novčane kazne


Grad Zlatar upozorava  vlasnike i korisnike poljoprivrednog obrađenog i neobrađenog zemljišta odnosno vrtova, oranica, livada itd. te šuma i lovišta, ovlaštenike upravljanja vodotocima i kanalima te površinama uz vodotoke i kanale, ovlaštenike upravljanja i održavanja površina uz javne prometnice i željezničke pruge, ovlaštenike upravljanja parkovima i drugim javnim zelenim površinama kako su sukladno Naredbi o poduzimanju mjera obveznog uklanjanja ambrozije dužni provoditi mjere uklanjanja ambrozije, kao i snositi troškove  mjera uklanjanja i uništavanja ambrozije.

Obveznici su dužni tijekom vegetacijske sezone tekuće godine, u više navrata, sa svojih površina (uključujući i rubove parcela, šuma i poljskih putova) redovito uklanjati i suzbijati ambroziju agrotehničkim, mehaničkim i kemijskim mjerama. Sukladno Odluci o agrotehničkim mjerama i mjerama za uređivanje i održavanje poljoprivrednih rudina na području Grada Zlatara obveznici su dužni su sprječavati zakorovljenost – osobito ambrozijom i uništavati je na poljoprivrednim površinama, međama, uz poljske putove i na neizgrađenom građevinskom zemljištu, stoji na službenoj web stranici Grada Zlatara.

Za postupanje protivno odredbama gradske Odluke predviđene su novčane kazne: od 500 do 2.000 kuna za fizičke osobe,od 500 do 5.000 kuna za fizičke osobe – obrtnike, od 500 do 10.000 kuna za pravne osobe te kazna od 300 do 500 kuna odgovornoj osobi u pravnoj osobi.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook