Prethodni članak
Sljedeći članak

[GRAD ZABOK POZIVA] Predložite kandidate za priznanja Grada

Prijedlozi se primaju do 3. travnja

  • foto: arhiva (prošlogodišnji dobitnici priznanja)

    foto: arhiva (prošlogodišnji dobitnici priznanja)


Do 3. travnja primaju se prijedlozi za dodjelu priznanja Grada Zaboka. Riječ je o priznanjima koja se dodjeljuju na svečanoj sjednici Grada Zaboka, a dodjeljuje se Povelja Grada Zaboka, Plaketa Grada Zaboka, Zahvalnica Grada Zaboka (koju dodjeljuje Gradonačelnik) i Povelja počasnom građaninu Grada Zaboka.

Povelja Grada Zaboka dodjeljuje se pojedincima, javnim i drugim ustanovama, poduzećima, jedinicama lokalne uprave i samouprave u zemlji i inozemstvu, državnim tijelima i drugim institucijama za njihove izuzetne zasluge i rezultate koji doprinose razvoju Grada Zaboka, ili ako na neki drugi način trajno zaduže Grad u oblasti stvaralaštva i suradnje. Uz povelju, fizičkim osobama se dodjeljuje i novčana nagrada u iznosu od 4.000 kuna. Plaketa Grada Zaboka pojedincima za posebno vrijedne rezultate koji doprinose razvoju ili ugledu Grada Zaboka za bilo koji vid stvaralaštva. Pravo predlaganja kandidata za dodjelu povelja i plaketa imaju članovi Vijeća, Gradonačelnik, radna tijela Gradskog vijeća te pravne i fizičke osobe s područja Grada Zaboka.

O dodjeli povelja i plaketa odlučuje Gradsko vijeće na prijedlog Gradonačelnika. Odlukom o izmjenama i dopunama Odluke o priznanjima Grada Zaboka smanjen je broj priznanja, tako da se sada dodjeljuje jedna povelja i dvije plakete.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook