Prethodni članak
Sljedeći članak

Grad Oroslavje kreće u izgradnju novih, modernih svlačionica i prostorija za svoje sportaše

U tijeku je investicija u gradu Oroslavju vrijedna više od 2 milijuna kuna


Grad Oroslavje kreće u investiciju izgradnje novih sportskih i rekreacijskih prostorija za potrebe svojih sportaša. Nakon šezdesetak godina i iznimno loših uvjeta po sigurnost u kojima sada, u prostorijama kluba, oroslavski nogometaši dočekuju svoje goste, Grad je odlučio da je krajnje vrijeme za izgradnju adekvatnih prostorija i svlačionica.

Neadekvatni i opasni prostori

Postojeće svlačionice ne zadovoljavaju potrebne sportske standarde te su potencijalno nesigurne zbog starih instalacija i vlažnog prostora u dijelu dvorca Oroslavje Donje u kojem se nalaze.

– Ti prostori nisu adekvatni već dugo. Kad nam dođu gosti, treneri mojih godina koji su sa mnom igrali od '85. do '90., kažu da se otada ništa nije promijenilo, jedino nam Rudića više nema. I to je istina. Dosada nam se u drugoj zagorskoj ligi dozvoljavalo takmičenje u uvjetima u kakvima smo sada, nažalost, malo tko ima gore uvjete. Igralište smo uz pomoć Grada uredili, pomogli su mnogo volonteri kluba, njih desetak te neke firme i obrtnici i sada nam igralište zadovoljava uvjete za natjecanje u 4. nogometnoj ligi. Međutim, klupske prostorije ne možemo urediti jer nisu naše, u najmu smo, a i u takvom su lošem stanju da se ne mogu urediti. Badava okrečimo, za mjesec dana to sve padne, prevelika je vlaga – ispričao nam je predsjednik Sportske zajednice Grada Oroslavja Mladen Mrzljak, dodavši kako prošle godine inspekcija Nogometnog saveza nije dala prolaznu ocjenu klupskim prostorijama.

– Gradonačelnik je dao pisanu garanciju da će se ove godine krenuti u izgradnju novih prostorija – dodao je Mrzljak. NK Oroslavje ima 150 registriranih članova u 6 kategorija, a nakon 92 godine nogometa u Oroslavju vrijeme je da se krene u smjeru da se naprave adekvatne klupske prostorije.

Nema čekanja

Sa situacijom je itekako odavno upoznat gradonačelnik Emil Gredičak, stoga se na projektiranju i pripremi dokmentacije novih sportskih prostorija radi već godinu i pol, a Grad je u proračunu za ovu godinu osigurao 400 tisuća kuna. U tijeku su pripremni radovi te se čeka građevinska dozvola.

– Odlučili smo da nema čekanja, situacija u sadašnjim prostorijama loša je za sigurnost i za sporske standarde. U investiciju smo krenuli sami, a projekt smo prijavili i na natječaj Središnjeg državnog ureda za šport. Obzirom da je projekt vrijedan preko 2 milijuna kuna, sama izgradnja trajat će dvije do tri godine ukoliko će Grad sve financirati sam, no ukoliko ćemo uspjeti dobiti neka izvanproračunska sredstva, odnosno sredstva iz EU fondova, mogli bismo to privesti kraju i ranije – rekao je gradonačelnik Emil Gredičak.

Nove sportske prostorije izgradit će se na mjestu gdje su sada postavljene tribine, koje će se pomaknuti, a u sklopu pripremih radova, prošlog su tjedna, u suradnji s Javnom ustanovom za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Krapinsko – zagorske županije, porušena dva stara i bolesna stabla.

U oko 500 kvadrata nove zgrade u prizemlju će se nalaziti svlačionice i pomoćne prostorije prema potrebnim sportskim standardima, a na katu višefunkiconalna dvorana koja će moći poslužiti za ugostiteljski objekt, prezentacijsku dvoranu ili neku drugu namjenu. Na jednom će se dijelu nalaziti i terasa te manje tribine.

– Uskoro krećemo s radovima, a Oroslavčanke i Oroslavčani su ovime iznimno zadovoljni te svakodnevno nailazimo na pozitivne reakcije pa se nadamo da ćemo čim prije dobiti nove prostorije, kako bi naši nogometaši, a i gosti koji dolaze na takmičenja našem klubu, mogli boraviti i pripremati se u adekvatnim, modernim prostorijama – najavio je gradonačelnik Gredičak.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook