Prethodni članak
Sljedeći članak

Grad Oroslavje i ove godine sufinancira prijevoz redovitih učenika i studenata

Studentima će se sufinancirati željeznički prijevoz, a učenicima uz željeznički i autobusni


Grad Oroslavje će i ove školske, odnosno akademske godine sufinancirati prijevoz svim redovitim učenicima srednjih škola te redovitim studentima koji imaju prebivalište u Oroslavju.

Sufinancirat će se prijevoz srednjoškolcima koji koriste javni autobusni ili željeznički prijevoz za odlazak u škole. Kod autobusnog prijevoza, sufinancirat će se iznos prema određenoj zoni, 1. zona do 10 km sa 69 kuna, 2. zona od 10,01 do 20 km sa 99 kuna, 3. zona od 20,01 do 30 km sa 122 kune, 4. zona od 30,01 do 40 km sa 145 kuna, 5. zona od 40,01 do 50 km sa 168 kuna te 6. zona od 50,01 km na više sa 198 kuna. Što se tiče željezničkog prijevoza, sufinanciranje će se obračunavati po jedinstvenoj željezničkoj tarifi od 12,5% cijene mjesečne karte. Pravo na sufinanciranje imaju učenici s prebivalištem u Oroslavju, da su redovito upisani u srednju školu na području Hrvatske te da svakodnevno putuju, od mjesta prebivališta u školu ili na redovitu učeničku praksu sredstvima redovitog putničkog javnog prijevoza (autobus ili vlak). Sufinanciranje troškova prijevoza ostvaruje učenik pri kupnju mjesečne učeničke karte javnog prijevoza.

Grad će sufinancirati i željezniki prijevoz redovitim studentima koji imaju prebivalište u Oroslavju, i to mjesečnih i polumjesečnih karata željezničkog prijevoza u visini od 25% od cijene mjesečne karte za dnevna putovanja redovitih studenata prema cijenama na dan kupnje prijevozne karte. Osim da imaju prebivalište u Oroslavju, da bi ostvarili pravo na sufinanciranje moraju biti redoviti studenti na fakultetu u Hrvatskoj te svakodnevno putovati od mjesta prebivališta do fakulteta ili studentsku praksu sredstvima redovitog putničkog javnog linijskog prijevoza (vlak). 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Vremenski uvjeti u cijeloj zemlji povoljni su za vožnju, vozi se po suhim kolnicima, bez posebnih ograničenja, osim na dionicama gdje su u tijeku radovi. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te drže sigurnosn...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program