Prethodni članak
Sljedeći članak

Grad labirinata otvoren u Termama Jezerčica

Radi se o devet labirinata od kojih svaki ima svoje značenje te će služiti kao opuštanje, poticanje mira, razumijevanja i drugih vrijednosti osobama s tjelesnim i intelektualnim poteškoćama, ali i turistima


Danas je u Termama Jezerčica u Donjoj Stubici svečano otvoren Grad labirinata te je predstavljen projekt ''Razvoj socijalnih usluga za osobe s intelektualnim poteškoćama i stvaranje pretpostavki za njihov samostalni život''.

Nositelj projekta je Centar za rehabilitaciju Varaždin, a predstavila ga je Leonarda Tarandek, spomenuvši kako je trajanje projekta 18 mjeseci, a njegova vrijednost 279.731,44 eura, od čega Europska unija sufinancira 70,52 posto.

Osim Grada labirinata, tijekom trajanja projekta provedene su brojne aktivnosti i usluge u zajednici za osobe s tjelesnim i intelektualnim poteškoćama, terapije plivanja i ronjenja te radionice i druženja, kako bi se osobama s poteškoćama pružili novi, dodatni sadržaji za relaksaciju i provođenje slobodnog vremena te kako bi se osjećali korisnima u svojoj zajednici.

Partneri na projektu su Krapinsko – zagorska županija, Grad Donja Stubica, Turistička zajednica područja Donja Stubica i Gornja Stubica, Društvo za pomoć mentalno retardiranim osobama Krapina (prema novom nazivu Udruga osoba s intelektualnim poteškoćama), Udruga invalida Donja Stubica, Terme Jezerčica d.o.o., Udruga Keruss, Udruga Labirint, Kuhta sport d.o.o. i Uzgoj cvijeća i trgovina GEA d.o.o.

Nakon predstavljanja projekta i vrijednosti Grada labirinata, župan Željko Kolar, kao i gradonačelnik Donje Stubice Juraj Srebačić, istaknuli su važnost ovog projekta za zajednicu i turizam ovog kraja.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook