Prethodni članak
Sljedeći članak

GRAD KRAPINA RASPISAO NATJEČAJ ZA STIPENDIJE: Dodatni bodovi za deficitarna zanimanja

U tekućoj školskoj godini bit će dodijeljeno 5 učeničkih i 15 studentskih stipendija


Grad Krapina raspisao je natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima s područja grada Krapine.

U tekućoj školskoj godini bit će dodijeljeno 5 učeničkih i 15 studentskih stipendija. Učeničke stipendije mjesečno će iznositi 350 kuna, a studentske 700 kuna.

Učeničke će se stipendije dodijeliti učenicima trogodišnjih strukovnih programa, za zanimanja: zidar, vozač, bravar, tesar, stolar, monter, soboslikar, instalater, vodoinstalater, elektroinstalater, pekar, tokar, mesar, konobar, strojobravar, CNC operater, krojač/krojačica, keramičar, kuhar/kuharica, autolakirer, autolimar, dimnjačar te urar.

Studentske stipendije dodjeljuju se za redovni preddiplomski stručni i specijalistički diplomski stručni studij, preddiplomski sveučilišni i diplomski sveučilišni studij. Stipendije će biti dodijeljene za cijelo vrijeme redovnog školovanja, a bit će isplaćene od 1. rujna do 30. lipnja naredne godine. Pravo na stipendije mogu ostvariti učenici trogodišnjih strukovnih programa i redovni studenti preddiplomskih i diplomskih stručnih studija koji imaju prebivalište na području Grada Krapine dulje od 5 godina, koji su redovno upisani na sveučilišni ili stručni studij te ne primaju kredit ili stipendiju od drugog subjekta.

Odabir prijavljenih kandidata će se izvršiti prema kriterijima uspjeha u školovanju, materijalnim i socijalnim prilikama, uspjehu na natjecanjima, a dodatne bodove dobivaju deficitarna zanimanja kao i kategorizirani vrhunski sportaši. Rok za podnošenje prijava je 1. prosinac, a svi detalji natječaja kao i obrazac prijave mogu se pronaći na web stranici Grada Krapine.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook