Prethodni članak
Sljedeći članak

Grad Krapina potpisao je ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za 'Crnu kraljicu'

Ukupan iznos projekta 'Crna kraljica' iznosi 2.905.000 kuna, a EU sredstva iznose 2.469.250 kuna

U Vladi Republike Hrvatske potpisano je 35 ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte financirane sredstvima iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014. – 2020. godine, a koji se odnose na razvoj znanstvenih istraživačkih centara, opremanje bolnica i domova zdravlja, očuvanje kulturne i prirodne baštine, izgradnju studentskog doma te razvoj sudskog e-registra. Ukupna vrijednost potpisanih ugovora iznosi 793,2 milijuna kuna, od čega je 696,6 milijuna kuna sufinancirano sredstvima iz fondova EU.

Među potpisnicima ugovora je i Grad Krapina koji je potpisao ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za Projekt „Crna kraljica“. Ukupan iznos projekta iznosi 2.905.000 kuna, a EU sredstva iznose 2.469.250 kuna. Grad Krapina će uz pomoć Arheološkog Muzeja u Zagrebu i Turističke zajednice grada Krapine izraditi projektnu dokumentaciju kako bi se provela revitalizacija kulturnih znamenitosti baštine (zgrada Palasa s okolišem i pećinom, Park skulptura Forma prima), generirali novi turistički proizvodi (pješački most, suvenirnica, muzejski postav Crna kraljica, muzejski postav pećine, multimedijska dvorana) i usluge (ugostiteljska usluga, edukacija, informiranje) te doprinijelo održivom razvoju turizma u gradu Krapini.

Svi navedeni sadržaji doprinijet će rješavanju izazova turista koji u Krapinu dolaze u prolazu ili ciljano u posjet Muzeju krapinskog neandertalaca, no grad im ne nudi dodatne sadržaje koji bi zadovoljili njihove potrebe za punim doživljajem kulture i povijesti zagorskoga kraja. Novi turistički sadržaji pridonijet će prije svega prepoznatljivosti Krapine kao potpune turističke destinacije koja nudi zaokruženu kulturnu, povijesnu, gastro i enološku turističku ponudu. Cjelokupan doživljaj kao rezultat kvalitetnog i pažljivo promišljenog kulturnog proizvoda doprinijeti će zadovoljstvu posjetitelja te razvoju turističkog branda grada.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama nema slobodnog cestovnog pravca iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji, Rijeci ili Istri, i obrnuto (zbog zimskih uvjeta i vjetra). Samo za osobna vozila otvorene su (zbog vjetra): ...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program