Prethodni članak
Sljedeći članak

Grad Klanjec usvojio proračun, planira se i izgradnja dječjeg vrtića

Bez dvije navedene kapitalne investicije koje su „teške“ 11 milijuna kuna, proračun Grada Klanjca iznosi oko 7,5 milijuna kuna. Od navedenog iznosa Grad planira u komunalnu infrastrukturu uložiti oko 4,8 milijuna kuna

Proračun Grada Klanjca usvojen je na posljednjoj sjednici Gradskog  vijeća, a koji je za 2018. predviđen u iznosu od 18.482.00 kuna.  U ovom iznosu planirana su sredstva za dvije kapitalne investicije: izgradnju dječjeg vrtića u visini od 8,5 milijuna kuna te izgradnja reciklažnog dvorišta koja iznosi 2,5 milijuna kuna. Za sredstva za izgradnju dječjeg vrtića Grad se u travnju ove godine prijavio na natječaj za financiranje na fond Europske unije u sklopu Mjere 7. 4.1., čiji se rezultati još čekaju.

Za izgradnju reciklažnog dvorišta odobrena su sredstva u iznosu od 2,5 milijuna kuna, potpisani ugovori te se kreće s javnom nabavom za njegovu izgradnju već sredinom siječnja 2018. godine. Bez dvije navedene kapitalne investicije koje su „teške“ 11 milijuna kuna, proračun Grada Klanjca iznosi oko 7,5 milijuna kuna. Od navedenog iznosa Grad planira u komunalnu infrastrukturu uložiti oko 4,8 milijuna kuna.  Između ostalog predviđena je izgradnja nogostupa Mihanović Dol-Novi Dvori, daljnje asfaltiranje prometnica te druge aktivnosti. Proračunom se planiraju aktivnosti i programi koje Grad redovno provodi uključujući podupiranje djelovanja udruga, socijalnih programa te ulaganja u obrazovanje.

Učeničke pomoći iznose 250 kuna  mjesečno dok  studenti mjesečno primaju 550 kuna.  Za novorođenčad je također predviđena pomoć: za prvo dijete 1.000 kuna, za drugo i svako sljedeće 2.000 kuna, a ako će biti mogućnosti za treće dijete taj će iznos biti i veći. – Proračun je donesen na nivou ove godine. Planirali smo povećanje izvornih prihoda od 5% u odnosu na 2017. godinu. Ako će prihod biti nešto veći vrlo ćemo rado donijeti rebalans – rekao je o proračunu gradonačelnik Zlatko Brlek. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Mokri su i skliski kolnici mjestimice u Gorskom kotaru, Lici, Dalmaciji i središnjoj Hrvatskoj. Zbog niskih temperatura tijekom noći moguća je poledica, osobito na mostovima i nadvožnjacima u unutrašnjosti. Magla smanjuje vidljivost i uspor...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program