Prethodni članak
Sljedeći članak

Grad Klanjec je povećao sufinanciranje ekonomske cijene vrtića na 60 posto

Održana je peta sjednica klanječkog gradskog vijeća


Na 5. sjednici Gradskog vijeća Grada Klanjca održanoj proteklog četvrtka vijećnici su razmatrali opsežan dnevni red sastavljen od 23 točke koje su sve jednoglasno usvojene. Radi usklađivanja s novim Zakonom o lokalnoj samoupravi i Zakonom o lokalnim izborima donesen je novi Statut Grada Klanjca. Izmjene i dopune Statuta radi usklađivanja snovim zakonskim propisima postupak je koji trebaju usvojiti sve jedinice lokalne samouprave, a u Gradu Klanjcu odlučili su u cijelosti usvojiti novi Statut.

Izvješća za 2017. godinu

Razmatrana su Izvješća o radu i poslovanju za 2017. godinu: Zagorske javne vatrogasne postrojbe, o izvršenju Financijskog plana Dječjeg vrtića „Kesten“ Klanjec, o izvršenju Financijskog plana Kulturnog centra Klanjec, o izvršenju Financijskog plana Gradske knjižnice i čitaonice „Antun Mihanović“ Klanjec, o izvršenju Programa održavanja komunalne infrastrukture i Programa izgradnje komunalne infrastrukture na području Grada Klanjca, o izvršenju Programa javnih potreba u kulturi, Programa socijalne skrbi, Programa financiranja javnih potreba u športu, Programa utroška sredstava od prodaje stanova na kojima postoji stanarsko pravo i Programa utroška sredstava od naknade za zadržavanje nezakonito izgrađene zgrade, o izvršenju Plana gospodarenja otpadom Grada Klanjca za 2017. godinu, o izvršenju Proračuna Grada Klanjca te o radu gradonačelnika Grada Klanjca za razdoblje srpanj-prosinac 2017. godine. Sva navedena izvješća usvojena su jednoglasno. Gradsko vijeće donijelo je i Odluke o izboru osoba kojima se povjerava obavljanje komunalnih poslova u 2018. godini. Temeljem ovih Odluka poslove održavanja javne rasvjete na području Grada Klanjca obavljat će obrt „Šćukanec“ iz Velikog Trgovišća, održavanje nerazvrstanih cesta – iskop cestovnih jaraka i polaganje betonskih cijevi, popravak udarnih rupa na asfaltiranim nerazvrstanim cestama te sanaciju odrona (klizišta) uz nerazvrstane ceste obavljat će obrt Gašpar iz Polica, dok će brigu o nabavi, prijevozu i ugradnji kamenog materijala voditi komunalno poduzeće „Zelenjak“.

Povećanje subvencije

U nastavku sjednice Vijeće je donijelo Odluku o mjerama za sprječavanje nepropisnog odbacivanja otpada i mjerama za uklanjanje odbačenog otpada. Ovom Odlukom regulirat će se postavljanje znakova upozorenja o zabrani odbacivanja otpada na javnim površinama, uspostava sustava za zaprimanje obavijesti o nepropisno bačenom otpadu, distribucija letaka o načinu zbrinjavanja otpada, evidentiranje lokacija odbačenog otpada te naređivanje posjedniku nekretnine na koji način nepropisno odloženi otpad mora ukloniti. Također je donesena i Odluka o dodjeli priznanja Grada Klanjca u 2018, koja će biti uručena na svečanoj sjednici. Za Povelju Grada Klanjca predloženi su Želimir Krištofić, dugogodišnji obrtnik, Marijan Pleško, podupiratelj i aktivni član Udruga koje djeluju na području Grada, ujedno i kroničar povijesti Klanjca te Dječji vrtić „Kesten“ Klanjec koji ove godine obilježava 40-u godišnjicu rada. Donesena je i Odluka o financiranju javnih potreba u djelatnosti predškolskog odgoja. Ovom odlukom usvojeno je povećanje sufinanciranja od strane Grada, odnosno smanjenje sufinanciranja od strane roditelja djece korisnika vrtića. Od sada će djeca plaćati 40%, a Grad 60% ekonomske cijene vrtića. Ovom Odlukom Grad preuzima na sebe veći teret sufinanciranja vrtića u svjetlu provođenja mjera pronatalitetne demografske politike.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Zimski su uvjeti na većini cesta u Gorskom kotaru, uključujući autocestu A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Bosiljeva 2 (od 11:20 sati) i staru cestu kroz Gorski kotar - DC3. Zabrana je prometa za motorna vozila koja nemaju propisanu zimsku opre...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program