Prethodni članak
Sljedeći članak

Grad Donja Stubica očekuje 20 milijuna kuna državne pomoći

Od najvećih projekata u planu je cesta u Gornjem Hruševcu, rekonstrukcija dječjeg vrtića, uređenje Fellerove zgrade, Doma kulture i zgrade žandarmerije, ali i sportskog parka


Gradsko vijeće Donje Stubice na posljednjoj je sjednici ove godine jednoglasno usvojilo proračun za 2018. godinu, najveći u povijesti grada i iznosi 35 milijuna kuna. Prema riječima gradonačelnika Nikole Gospočića, planiran je i rast poreza na dohodak od 2 milijuna 800 tisuća kuna, zbog najavljene nove preraspodjele poreza na dohodak u korist jedinica lokalne samouprave, a proračun je toliki prvenstveno zbog 20 milijuna sredstava pomoći, vezano na investicije koje su prijavljene na natječaje.

– Radi se o cesti u Gornjem Hruševcu (Vurača) u vrijednosti preko 3 milijuna kuna, što smo prijavili na natječaj Ministarstva poljoprivrede, a također smo na natječaj prijavili i rekonstrukciju i adaptaciju Dječjeg vrtića Bubamara u vrijednosti 5 milijuna kuna – rekao je gradonačelnik. Od većih planiranih investicija istaknuo je 3. i 4. fazu uređenja Fellerove zgrade u vrijednosti 4 milijuna kuna, zatim zadnju fazu uređenja Doma kulture u vrijednosti 519 tisuća kuna, prvu fazu uređenja bivše zgrade žandarmerije u vrijednosti milijun i sto tisuća kuna gdje će se urediti prostor turističke zajednice, kao i obnovu društvenih domova u vrijednosti milijun i 400 tisuća kuna. Nakon što je vijest o prihvaćanju proračuna gradonačelnik podijelio na svom Facebook profilu, najviše oduševljenja među građanima Donje Stubice izazvala je vijest da će se ulagati u uređenje sportskog parka. – Jasno, kad se radi o samom centru mjesta. Tek krećemo u projektiranje i idejno rješenje, planira se uređenje stubičkog sajma, šetnice, parka i sportskog kompleksa, ali i dječjeg igrališta – najavio je gradonačelnik Gospočić.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook