Prethodni članak
Sljedeći članak

'Gospon lovac' u krapinskoj Festivalskoj dvorani

U petak 6. listopada od 19 sati Krapinčani će moći pogledati predstavu HNK Varaždin 'Gospon lovac', priziva duh filma 'Tko pjeva, zlo ne misli'


'Gospon lovac', predstava koja je premijerno izvedena 5. svibnja u varaždinskom kazalištu, priziva duh filma „Tko pjeva, zlo ne misli“, što se najbolje vidi po ulozi doktora Fellera, kojeg igra Jan Kerekeš, ulozi koju je redatelj Tomislav Pavković osmislio po uzoru na gospona Fulira iz spomenutog filma. Radi se o adaptaciji komada “Idem u lov!” francuskog komediografa Georgesa Feydeaua (1862-1921.) te je podsjetnik na uspješnu komediju 'Gospodin Lovac' Teatra u gostima iz 1978. godine, u kojoj je ulogu gospodina Fellera odigrao Relja Bašić.

Cijela predstava evocira taj duh i zbog tematike bračne nevjere, ali i jezika. 'Lovac' Pusskarsky (Robert Plemić), pod izlikom odlaska u lov, odlazi kod ljubavnice dok se istovremeno sve više zapetljava u lažima, koje servira svojoj supruzi Meliti (Hana Hegedušić). Tu je i njegov prijatelj Feller (Jan Kerekeš), koji sumnja u vjerodostojnost njegovih odlazaka u lov te se, pokušavajući pridobiti njegovu suprugu, i sam upušta u rizične (neuspjele) pokušaje preljuba. U njihovim se napetim zapletima još se pojavljuju i Barunica Borelli (Barbara Rocco), Kramarić (Ivica Pucar), Puba (Karlo Mrkša), Ljubica (Beti Lučić), Rukavina, policijski agent (Darko Plovanić) te agenti (Filip i Nikša Eldan). Osobitost varaždinskog kazališta je da njeguje kajkavski repertoar i ovo je još jedna predstava koja opravdava status „čuvara“ kajkavskog jezika. Humor se temelji i na jeziku i na situacijama u kojima se likovi nađu; na nesporazumima ili zabunama.

Predstava Georgesa Feydeaua 'Gospon lovac' u adaptaciji Božidara Violića. Redatelj je Tomislav Pavković, scenografkinja Marta Crnobrnja, kostimografkinja Irena Sušac, a za prijevod je zadužen Vladimir Gerić. Ulaznice po cijeni od 50 kuna mogu se kupiti na blagajni Festivalske dvorane od utorka do petka u vremenu od 13 do 17 sati, sat vremena prije predstave ili na www.ulaznice.hr. Za kupljenih 10 i više ulaznica cijena je 40 kuna.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook