Prethodni članak
Sljedeći članak

[GORNJA STUBICA] Obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja


U ponedjeljak, 5. kolovoza povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, u župnoj crkvi sv. Jurja mučenika u Gornjoj Stubici održana je sveta misa za Domovinu te za sve poginule i nestale hrvatske branitelje i civile Domovinskog rata.

Svetu misu predvodio je upravitelj župe sv. Jurja mučenika u Gornjoj Stubici vlč. Nikola Jurković, a svojim izvedbama upotpunio Crkveni zbor pod vodstvom Ivice Kontenta.

Nakon svete mise, u Spomen parku Rudolfa Perešina ispred biste Rudolfa Perešina položen je vijenac, zapaljene su svijeće, izrečene su prigodne molitve koje je predvodio vlč. Nikola Jurković te je odana počast svim poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima i civilima Domovinskog rata, posebno onima koji su stradali prilikom vojno - redarstvene operacije "Oluja" početkom kolovoza 1995.g. Prigodne pjesme izveo je Crkveni zbor.

Po završetku programa, u Sportskom centru u Gornjoj Stubici kod prostorija gornjostubičke Udruge branitelja Domovinskog rata "Sveti Juraj" održano je prigodno druženje i domjenak kojeg su pripremili članovi udruge.

Cjelokupnom događanju nazočili su načelnik Općine Gornja Stubica Jasmin Krizmanić i zamjenik načelnika Vladimir Škvorc koji su i položili cvijeće, zapalili svijeće te odali počast poginulim hrvatskim braniteljima i civilima Domovinskog rata, zatim županijska i općinska vijećnica Kristina Rafaj, općinski vijećnik Vladimir Hren te članovi Udruge branitelja Domovinskog rata "Sveti Juraj" na čelu s tajnikom Stjepanom Leškovićem (Sonyem).

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook