Prethodni članak
Sljedeći članak

[GLJIVE RADOBOJA] Više od 200 okupljenih na 3. Međunarodnoj gljivarijadi na Strahinjčici

Gljivarijadu organizira Gljivarsko društvo Krasnica iz Krapine


Kod Lovačkog doma u Radoboju na Strahinjčici danas se održava 3. Međunarodna gljivarijada ‘Gljive Radoboja’, koju organizira Gljivarsko društvo Krasnica iz Krapine.

Na gljivarijadi se okupilo više od 200 sudionika, odnosno predstavnici 11 gljivarskih društava iz cijele Hrvatske te gosti iz Slovenije. Nakon branja gljiva u podnožju Strahinjčice i šetnje Planinarsko – poučnom stazom 'Putevima orhideja', za gljivare je uslijedilo predavanje Petra Alebića o ljekovitim gljivama.

 

Gljivarijadu je, u društvu predsjednika Hrvatskog gljivarsko – mikološkog saveza Branka Bartolića, predstavnika Krapinsko – zagorske županije Igora Cigule te načelnika Radoboja Anđelka Topolovca otvorio predsjednik GD Krasnica Andro Herak. – U pohodu gljivara u šumu pronađeno je 50 – ak vrsta gljiva, postavljena je i izložba, gljive će se determinirati, a gljivari educirati, a na kraju će biti izabrana i najljepša gljiva – rekao je Andro Herak.

 - Okupili smo se na prekrasnom mjestu, pronađeno je dosta gljiva unatoč dugim kišama pa suši I visokim temeraturama. Ima jako lijepih primjeraka vrganja – rekao je Branko Bartolić, predsjednik HGMS – a, pozvavši zagorske gljivare da se pridruže i odazovu državnoj gljivarijadi koja će se 22. lipnja održati u Gorskom Kotaru u Gljivarskoj kući Anka Rožanka.

Za sve gljivare pripremljen je ručak uz gljivarski kotlić, podjela priznanja te nastavak ugodnog druženja u prekrasnom mabijentu uz glazbu i okrjepu.

 

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook