Prethodni članak
Sljedeći članak

Glavni meteorolog HRT-a Zoran Vakula: "Izvadite badiće, vrijeme se potpuno mijenja"

U sljedećem tjednu ima opravdanja nadati se i mnogobrojnijim kupačima jer će, vrlo vjerojatno, vjetar biti slabiji, a temperatura zraka znatno viša..


Ovaj tjedan biti će svjež, a ponegdje će biti i obilne kiše pa i snijega. Ali u sljedećem tjednu ima opravdanja nadati se i mnogobrojnijim kupačima jer će, vrlo vjerojatno, vjetar biti slabiji, a temperatura zraka znatno viša, otkrio je glavni meteorolog HRT-a Zoran Vakula.

Nakon nedjeljnog iznadprosječno toplog dana, u kojem je najviša dnevna temperatura zraka u Goricama pokraj Nove Gradiške, te u Lipiku i Slavonskome Brodu, ali i Metkoviću, bila 28°C, već u ponedjeljak je u većini krajeva osvježilo, osobito u unutrašnjosti Hrvatske, gdje će poslijepodnevna temperatura zraka biti većinom za 5 do 10°C niža nego jučer.

Na moru će pad temperature biti manje izražen, a ponegdje će čak biti podjednako toplo kao i u nedjelju, piše Zoran Vakula, glavni meteorolog HRT-a u Meteo kutku.

Obilna kiša, ponegdje i malo snijega

Meteorološki motritelj DHMZ-a u Delnicama je jutros izmjerio 2 cm snijega, a na Zavižanu 4 cm. Sljedećih dana vjerojatno će pasti još poneki cm, a sigurno će biti i kiše.

Relativno vjetrovito

Osim povremene kiše, mjestimice i obilnije, praćene i grmljavinom, sljedećih će dana, osobito od srijede do petka, biti i jakog, u mnogim krajevima i olujnog vjetra, barem na udare, pri čemu će prevladavati sjeverni i sjeverozapadni smjer. Stoga sezona kupanja za većinu još neće početi ni u ovome tjednu, jer će temperatura mora biti do 20°C, kao primjerice jučer u Malinskoj.

Vraća nam se toplo i sunčano vrijeme

Ali u sljedećem tjednu ima opravdanja nadati se i mnogobrojnijim kupačima jer će, vrlo vjerojatno, vjetar biti slabiji, a temperatura zraka znatno viša nego u ovome tjednu, pri čemu će se i more zagrijavati, zaključuje Vakula.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook