Prethodni članak
Sljedeći članak

Gdje još ima mjesta?

Upisi u srednje škole na području naše županije u ljetnom roku su završili. Tko nije uspio upisati željenu školu, upisao


Upisi u srednje škole na području naše županije u ljetnom roku su završili. Tko nije uspio upisati željenu školu, upisao je neku drugu ili će na upis čekati u jesenskom roku.

- Jesenski upisni rok u srednje škole počinje 22. kolovoza objavom slobodnih upisnih mjesta na oglasnim pločama škola. Prijave će se zaprimati 25. kolovoza, a 27. i 28 kolovoza bit će upisi. Nakon prvog kruga ljetnog roka koji je trajao od 1. do 4. srpnja i drugi od 7. do 10. srpnja u devet srednjih škola koliko ih ima na području Krapinsko-zagorske županije ostalo je 285 nepopunjenih mjesta – rekla nam je pomoćnica predstojnice u Službi za društvene djelatnosti Ureda državne uprave u Krapini Jadranka Cesarec.

U gimnazijama su ostala 42 slobodna mjesta, 4 slobodna mjesta ostala su u Glazbenoj školi u Pregradi, 62 mjesta u četverogodišnjim strukovnim školama, 138 u trogodišnjim i 32 u dvogodišnjem obrazovanju.

U SŠ Zlatar popunjena su sva mjesta.

U zabočkoj gimnaziji (općoj, jezičnoj, matematičkoj) ostalo je 25 slobodnih mjesta.

U SŠ Bedekovčina 13 slobodnih mjesta, (12 u četverogodišnjem obrazovanju - opći poljoprivredni tehničar).

U SŠ Konjščina ima 47 slobodnih mjesta za jesenski upisni rok (19 u četverogodišnjim i 28 u trogodišnjem obrazovanju).

U Školi za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok ostala su 43 slobodna mjesta (19 u trogodišnjim i 24 u dvogodišnjim programima).

U SŠ Zabok ostalo je 46 nepopunjenih mjesta (14 u četverogodišnjim, 17 u trogodišnjim i 15 u dvogodišnjem obrazovanju.

U SŠ Pregrada je ostalo 17 nepopunjenih mjesta i to u trogodišnjim zanimanjima.

U SŠ Krapina ima 46 slobodnih mjesta (17 u gimnazijama i to u prirodoslovno-matematičkoj i jezičnoj, opća je popunjena), 13 je nepopunjenih mjesta ostalo u četverogodišnjim programima i 16 u trogodišnjima.

U SŠ Oroslavje za jesenski upisni rok ima 40 slobodnih mjesta i to u trogodišnjim programima.

Inače, osnovnu školu ove je godine završio 1491 učenik, a 1403 učenika upisala su jednu od naših srednjih škola u ljetnom roku.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook