Prethodni članak
Sljedeći članak

Frizerke stanarima Lobor - grada izmamile osmijeh na lice

U akciji Ceha frizera Udruženja obrtnika Zlatar 7 frizerki danas je darovalo je svoje slobodno vrijeme i pružilo besplatne frizerske usluge za korisnike Doma


'Osmjeh na licu' naziv je akcije Ceha frizera Udruženja obrtnika Zlatar koja je danas provedena u Domu za odrasle osobe Lobor – grad. Pod vodstvom predsjednice Ceha Višnje Loparić još je 6 frizerki  darovalo svoje slobodno vrijeme i pružilo besplatne frizerske usluge za korisnike Doma i u potpunosti opravdalo naziv akcije, jer je oko stotinu korisnika i korisnica ustanove iz frizerskog salona izašlo s novom frizurom, ali i osmjehom na licu.

- Često se uključujemo u slične akcije, primjerice u Udruzi Sv. Ana. Osim korisnicima u Domu Lobor - grad, htjeli smo nešto lijepo napraviti i za naše kolegice, frizerke koje tu rade desetljećima, Mirjanu Kulfa i Marinu Pozaić, a imaju zaista zahtjevan posao. Ja znam što znači obrijati jednog muškrca, a ovdje ih je na odjelu preko 100 i minimalno 2 puta tjedno ih treba brijati. Stoga smo i njima htjeli na neki način pomoći, a možda dogovorimo da im pomognemo i ubuduće, da svaka od nas mjesečno odvoji sat, dva i uskoči im – kaže Višnja Loparić. Dodaje da je danas u Domu bilo veliko veselje zbog dolaska frizerki. – Mi smo nove osobe, događa se nešto novo, ovo je za njih i vid terapije i druženja. Osim toga, posebno ženski dio voli se uređivati, svi mi volimo biti lijepi. Zaista smo im dali osmjeh na lice, ali i oni nama. To su ljudi koji su iskreni, zahvalni, i mala im stvar puno znači i veseli ih i stvarno sam ispunjena, ovo je iskustvo koje obogaćuje i oplemenjuje – zadovoljna je predsjednica Ceha Višnja Loparić.

Frizerkama je od srca zahvalila i ravanteljica ustanove Darinka Sviben.  – Ovo je inicijativa predsjednika UO Zlatar Darka Varge i Višnje Loparić. Svi smo oduševljeni, a povod je bio obilježavanje Međunarodnog dana obitelji. Dogovaramo da slične akcije održimo i pred Božić, Dan žena, oni su voljni doći i uljepšati korisnike. Akciji se donacijom kozmetike, šminke i parfema, uključilo i poduzeće Preis iz Zlatara, pa je prisutan višestruki angažman lokalne zajednice, a ujedno je ovo i doprinos deinstitucionalizaciji – istaknula je ravnateljica.

U akciju su se uključili obrti odnosno frizerke Višnja Loparić iz Lobora, Vesna Cvetko iz Lobora, Jasmina Pažić iz Konjščine, Suzana Orsag iz Zlatara, Gordana Kuharić iz Mihovljana, Barica Sedak iz Mača i Zorica Škof iz Belca.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook