Prethodni članak
Sljedeći članak

[FOTOGALERIJA] Završnica projekta 'Promicanje istine o Domovinskom ratu'

Nagrade najboljim radovima po ocjeni stručnog suda dodijelili su župan Željko Kolar i predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki

U Zaboku je jučer održana završnica projekta Udruge veterana specijalne policije Domovinskog rata Barun Promicanje istine o Domovinskom ratu za 2017. godinu te otvorenje izložbe i svečana dodjela nagrada i zahvalnica autorima pristiglih radova na likovno-literarni natječaj na temu Domovinskog rata.

Nagrade najboljim radovima po ocjeni stručnog suda dodijelili su župan Željko Kolar i predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki.

- Naša sjajna Udruga veterana specijalne policije Domovinskog rata Barun je za projekt Promicanje istine o Domovinskom ratu dobila dopusnicu Ministarstva te učenicima u školama prepričavaju što se sve događalo u Domovinskom ratu i kroz kakve su sve strahote morali proći da bi djeca danas živjela u miru i slobodnoj Hrvatskoj“ – istaknuo je župan Kolar te pohvalio i likovno-literarni u kojem učenici osnovnih i srednjih škola kroz sliku i riječ izražavaju svoja razmišljanja o Domovinskom ratu. „Donijeli smo odluku da ćemo ove godine u sklop manifestacije 100%zagorsko u Vukovaru, prezentirati i ovu izložbu te da će sva djeca i mentori, dakako s organizatorima projekata, biti u mogućnosti posjetiti Vukovar – poručio je župan Željko Kolar te čestitao svim sudionicima i organizatorima ovih projekata.

- Županija koja ima ovako dobre i aktivne braniteljske udruge je sretna županija. Kod nas nije bilo rata, no naši branitelji su bili na ratištima diljem Hrvatske. Sada u udrugama brinu o svojim članovima, ali imaju i nadogradnju – promicanje istine o Domovinskom ratu“ – rekla je predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki te naglasila veliki uspjeh predavanja članova Udruge veterana specijalne policije Domovinskog rata Barun u školama te pratećeg likovno-literarnog natječaja. „Gledajući ove likovne i literarne radove vidimo da se ove mlade ljude dojmila tema obrambenog Domovinskog rata. Taj rat je sada na slici i u tekstu, to je rat koji je završio i koji nosi jednu sigurnu, široku cestu prema budućnosti – poručila je predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki te, uz zahvale organizatorima, čestitala i svim sudionicima projekata.

O pristiglim radovima govorili su članovi ocjenjivačkog suda Julija Barunčić Pletikosić i Željko Kropf. Okupljene je pozdravila i zamjenica gradonačelnika Zaboka Valentina Đurek, ravnateljica Gradske knjižnice Zabok Branka Vrbanec, predstavnica sudionika u projektu Božena Lacković, tajnik Udruge veterana specijalne policije Domovinskog rata Barun i voditelj projekata Radmil Pavalić te predsjednik Udruge Mladen Hrastinski koji je i dodijelio zahvalnice za sudjelovanje u projektima i pomoć u njihovoj ralizaciji.

Udruga veterana specijalne policije Domovinskog rata Barun projekt Promicanje istine o Domovinskom ratu provodi od 2013. godine. Tada u samo jednoj školi, dok je 2017. godine održano 15 predavanja u 14 osnovnih i srednjih škola s područja Krapinsko-zagorske županije te jedno izvan KZŽ. Likovni-literarni natječaj provodi se od 2014. godine, tada su sudjelovale dvije škole sa ukupno 15 radova, dok je 2017. godine pristiglo 139 radova iz 22 škole s područja Krapinsko-zagorske županije. Prošle je godine u ova dva projekta sudjelovalo 25 škola i oko 1200 djece i mladih.

Prve nagrade za najbolje literarne radove u kategoriji srednjih škola dodijeljeni su učenicama četvrtog razreda gimnazije Srednje škole Zlatar Gabrijeli Rogan i Tamari Jakopović.

Prva nagradu za najbolji literarni rad u kategoriji osnovnih škola dodijeljena je Marinu Hopeku iz Osnovne škole Belec.

Prva nagrada u kategoriji srednjih škola dodijeljena je Petri Barlović iz Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok.

Prva nagrada za najbolji likovni rad u kategoriji viših razreda osnovnih škola dodijeljena je Gabrijeli Juraja iz Osnovne škole Đure Prejca Desinić.

Prva nagrada za najbolji likovni rad u kategoriji nižih razreda osnovnih škola dodijeljena je Tamari Dunaj iz Osnovne škole Ljudevit Gaj Krapina.

Projekti su provođeni uz pokroviteljstvo Krapinsko-zagorske županije, Ministarstva hrvatskih branitelja, Grada Donja Stubica, Općina Gornja Stubica i Stubičke Toplice te Hotela Matija Gubec.

Izložba radova može se razgledati do 28. veljače 2018. godine u radnom vremenu zabočke Gradske knjižnice Ksaver Šandor Gjalski, koja je i pokrovitelj izložbe.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

IZVANREDNE SITUACIJE I OGRANIČENJA NA AUTOCESTAMA: A1 ZAGREB-SPLIT-PLOČE -između čvora GOSPIĆ i čvora GORNJA PLOČA (186.km i 194.km smjer Split, te 181.km i 198-199.km smjer Zagreb) u oba smjera ima više požara usljed čega dolazi do zadimljava...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program