Prethodni članak
Sljedeći članak

[FOTOGALERIJA] Završila Zagorska liga u maloj odbojci, pobjeda za Toplice 2

Riječ je o neformalnoj zagorskoj ligi, koju su pokrenula i s brojnim ekipama igrala dva zagorska kluba ŽOK Toplice i OK Bedekovčina


U subotu je u školskoj dvorani OŠ Krapinske Toplice održana završnica Zagorske lige u maloj odbojci. Podsjetimo, riječ je o neformalnoj zagorskoj ligi, koju su pokrenula i s brojnim ekipama igrala dva zagorska kluba ŽOK Toplice i OK Bedekovčina.

U prva dva okupljanja u Krapinskim Toplicama i Maču dovršena su natjecanja u super mini i mini odbojci, dok je završnica u maloj odbojci odigrana u subotu. Natjecanje se još u prva da okupljanja odvijalo po skupinama A i B. Nakon razigravanja po prve tri ekipa izborile su nastavak natjecanja u završnici za poredak od 1. do 6. mjesta, a preostale su razigravale za poredak od 7. do 12. mjesta, s time da su se rezultati odigranih utakmica prenosili. Već nakon razigravanja bilo je vidljivo da će se za vrh boriti Toplice 1 i Toplice 2. Tako je i bilo, a pobjedom u međusobnoj utakmici protiv Toplica 1 sa 2:1 Toplice 2, čije su boje branile Tajana Gajšak, Melanija Berc, Valentina Maček, Nika Čelec i Jasmina Ivanković, osigurale su prvo mjesto. Za Toplice 1 igrale su Anđela Antonić, Ana Preglej, Karolina Sporiš, Mihaela Erdelić i Leona Šoštarko. Toplice 2 sakupile su 10., a Toplice 1 9 bodova, dok su se na treće mjesto plasirale Toplice 7 (Martina Sinković, Leonarda Gustović, Mihaela Papišta, Sara Kotarski, Paola Mihovilić, Petra Mučnjak i Lana Mutak) sa 7 bodova. Na 4. mjestu sa 5 bodova su Bedekovčina mudre (Jelena Skozrit, Magdalena Škreb, Sara Balen, Sara Car, Tatjana Jurić), na 5. sa 3 boda Toplice 6 (Lara Tisanić, Ema Kralj, Ana Grah, Sara Ivetić, Helena Kotarski i Karla Herceg), a na 6. mjestu završila je ekipa Bedekovčina snažne u sastavu: Lorena Bajza, Petra Vrhovec, Iva Žagar, Stela Salar, Rea Herceg i Kristina Pozaić bez bodova. Najboljim igračicom proglašena je Tajana Gajšak.

U razigravanju ispod 7. mjesta najbolje Toplice 5

U razigravanju za poredak od 7. do 12. mjesta sa po 4 pobjede i 8 bodova završile su Toplice 5 (Ramona Balun, Lea Dumbović, Mirela Mikac, Hana Preis, Marta Šlibar, Tina Ivančić Huđber i Vita Kulfa) i Bedekovčina uporne (Ema Papišta, Dora Vrlec, Lucija Mrkoci, Barbara Kovač i Lucija Prančić), pa je set količnik odlučio da ukupno 7. mjesto pripada Toplicama 5. Na 9. mjestu na kraju su se plasirale Toplice 4 (Karla Šepec, Karla Jug, Dora Marušić, Marta Roginić i Marina Kotarski), 10. se bile Toplice 3 (Ema Felja, Jelena Žnidarić, Petra Mlakar, Nika Orsag, Nina Crljen, Naomi Ivančić Huđber i Manuela Šlibar), 11. Toplice 8 (Lea Stepić, Tena Stepić, Dominik Obrež, Helena Leskovar, Tara Valić i Nika Šimag), a 12. mjesto osvojila je ekipa Bedekovčina vrijedne: Hana Kranjčec, Lana Pripeljaš, Mia Videk, Bruna Goluban i Mirna Videk). Ekipe Bedekovčine i u maloj odbojci vodi Ivana Rončević Čehulić, a ekipe Toplica Dario Zagvozda i Petra Iskrić. No, i ovo natjecanje prošlo je pod budnim okom glavnog trenera Toplica i pokretača ovog odbojkaškog zagorskog buđenja Roberta Halapira, koji nije krio zadovoljstvo odrađenim: ''Moramo biti zadovoljni, jer kroz ovu neformalnu zagorsku ligu, samo u ovoj kategoriji tzv. male odbojke iz naša dva kluba prošlo je u 12 ekipa čak 69 djevojčica. Čestitam svima koji su sudjelovali, posebno najuspješnijima, a zahvaljujem sponzorima. Naime, liga je financirana donacijom generala Ivana Čermaka odnosno Crodux derivata 2 d.o.o. i vodenim parkom Aquae vivae Krapinske Toplice.'' – zaključio je Halapir i najavio novo izdanje Zagorske lige u ovom formatu, i to već na proljeće.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook