Prethodni članak
Sljedeći članak

FOTOGALERIJA: Više od 150 sanjkača na Bijelom ježeku

U organizaciji Teniskog kluba Marija Bistrica danas je, na stazi na Kalvariji u sklopu Svetišta Majke Božje Bistričke, održan 8. Bijeli ježek, dječje natjecanje u sanjkanju


U pet dječjih kategorija nastupilo je ukupno 109-oro djece, a u Vincekovskoj revijalnoj utrci odraslih parova i 24 para. U kategoriji predškolske djece s odraslom osobom pobijedila je Marta Juras, ispred Bartola Kukeca i Luke Pugara. U kategoriji prvih i drugih razreda prvi je bio Matej Čukman, drugi Petar Glavač, a treći Bruno Muhek. Kod trećih i četvrtih razreda slavio je Alen Miketić, ispred Lucije Pugar i Viktora Pugara, dok je kod petih i šestih razreda prvi bio Dominik Gabud, ispred Davida Škrlca i Ivana Pucka. Kod sedmaša i osmaša prvo mjesto pripalo je Branku Miličkom, drugi je bio Adrian Redžić, a treća Lucija Belko. Najježek 2017., sa apsolutno najboljim vremenom u dvije vožnje je Marta Juras. U Vincekovskoj utrci odraslih parova slavili su Aida i Miljenko Beljak, drugi su bili Kornelija i Damir Meštrović, a treći Ivana i Andrej Šagud.

Za najuspješnije osigurane su medalje i nagrade zahvaljujući brojnim sponzorima, a i svi sudionici su dobili darove. Također za sve posjetitelje osigurani su bili besplatni čaj, vino, kobasice i hrenovke te peciva. Suorganizatori 8. Bijelog ježeka bili su Općina Marija Bistrica, Turistička zajednica Općine Marija Bistrica, DVD Marija Bistrica, Udruga mladih Marija Bistrica i Gradsko društvo Crvenog križa Donja Stubica. Iako je jutro u Mariji Bistrici osvanulo na -15 nitko se na zimu nije žalio. Sunce je temperaturu približilo nuli, pa Bijelom ježeku nisu odoljeli i zamjenica župana KZŽ-e Jasna Petek, načelnik Općine Marija Bistrica Josip Milički, rektor Svetišta MBB-e preč. Domagoj Matošević i ravnateljica OŠ Marija Bistrica Vesna Brlek. Petek i Matošević su dodjeljivali i medalje. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook