Prethodni članak
Sljedeći članak

FOTOGALERIJA: Sportski susreti povodom Dana policije i blagdana sv. Mihovila

Zagorski policajci u Zaboku se natječu u malom nogometu, pikadu, belotu i gađanju zračnom puškom


Danas policija slavi blagdan svog zaštitnika sv. Mihovila i svoj dan. Tim povodom od jutarnjih sati u Zaboku traje druženje i sportski susreti zagorskih policajaca. 

U organizaciji Regionalnog kluba Međunarodnog policijskog udruženja (IPA) Hrvatsko zagorje, Policijske uprave krapinsko – zagorske, Nacionalnog sindikata policije i Nezavisnog sindikata djelatnika MUP – a, u zabočkoj sportskoj dvorani, prostoru KTC – a Zabok te na streljani u Zaboku održavaju se sportska natjecanja.

- Naš Regionalni klub okuplja 530 članova, što je velika brojka, velika odgovornost. U ovom tjednu imamo brojne aktivnosti. U sklopu obilježavanja Dana policije prekjučer je u Zaboku otkriven spomenik za poginule kolege u Domovinskom ratu, a danas su na redu sportske aktivnosti, druženje, svečani ručak s podjelama priznanja i pohvala te zahvala sponzorima koji su nam ovo druženje pomogli organizirati – istaknuo je ovom prilikom Stjepan Šalamon, predsjednik Kluba IPA Hrvatsko zagorje.

Tako ekipe iz PU krapinsko – zagorske odmjeravaju snage u malom nogometu, belotu, pikadu i gađanju zračnom puškom. – Organizirali smo turnir u malom nogometu, kojeg smo nazvali po našem kolegi koji je preminuo prošle godine, a cijeli se život bavio sportom. Njemu u spomen ove godine prvi se puta održava Turnir Branko Zubić – Ćup. Jedan njegov sin je u policiji u Zagrebu, a drugi u Pravosudnoj policiji u Remetincu, pa osim domaćih ekipa imamo u malom nogometu i ekipu Pravosudne policije – istaknuo je Stjepan Šalamon.

Za sve sudionike susreta upriličen je svečani ručak u restoranu KTC – a u Zaboku. Svečanosti su prisustvovali zamjenik župana Anđelko Ferek – Jambrek, gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek i drugi čelni ljudi zagorskih općina i gradova te načelnici policijskih postaja i djelatnici policije. – Čestitke na vašem danu i hvala na iznimnoj suradnji između PU krapinsko – zagorske i Krapinsko – zagorske županije, ostvarili smo suradnju na vrhunskom nivou. U svoje osobno ime i u ime Županije zahvaljujem i bivšem načelniku naše policijske uprave Bukviću. Nadam se da ćete imati što manje posla, što više ovakvih susreta i da ćemo nastaviti dobru suradnju – poručio je ovom prilikom okupljenima Anđelko Ferek – Jambrek.

Gradonačelnik Ivan Hanžek istaknuo je da se svatko tko je radio u policiji, bilo dugo ili kratko, osjeća pripadnikom takve službe do kraja života i da je to velika stvar i veliko zadovoljstvo. – Danas je dan da se svi zajedno proveselimo i sjetimo lijepih trenutaka iz službe. Čestitam svim pripadnicima policije današnji dan – rekao je Hanžek.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook